Az argentin Erik Lamela nyerte az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat, míg Robert Lewandowski, a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München lengyel válogatott csatára nyerte az év játékosa címet. Az elismeréseket hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) zürichi online gáláján adtak át.

    A 29 esztendős futballista tavaly márciusban még a Tottenham Hotspur színeiben az ősi rivális Arsenal ellen szerzett felejthetetlen gólt: úgy lőtt a kapuba, hogy a támaszkodó jobb lábát hátulról keresztezve lőtte el bal lábbal a labdát, és még így is elég erőt tudott beleadni ahhoz, hogy a lövés védhetetlen legyen. Ezt a technikát rabonának hívják a futballban, és csak nagyon ritkán látni ilyen pazarul kivitelezve.
A 11 jelölt közül Lamela mellett még a cseh Patrick Schick és az iráni Mehdi Taremi szerepelt a szűkített hármas listán.
A jelenleg már a Sevillában futballozó játékos az online interjúban elmondta, hogy nem különösebben gyakorolja ezt a típusú lövést annak ellenére, hogy már többször próbálkozott vele.

A 33 éves Robert Lewandowski – aki az előző Bundesliga-szezonban 41-szer talált az ellenfelek hálójába, ezzel megjavította Gerd Müller megdönthetetlennek hitt rekordját és már a mostani idényben is 34 gólnál jár 27 tétmeccs után – pályafutása során másodszor érdemelte ki az elismerést, ugyanis a 2020-as esztendőben is őt látták a legjobbnak. A végeredmény a szurkolók szavazatai mellett a szövetségi kapitányok, válogatottak csapatkapitányai és újságírók voksai alapján alakult ki.
Lewandowski mellett a hatszoros győztes argentin Lionel Messi (Paris Saint-Germain), valamint az egyiptomi Mohamed Szalah (Liverpool) szerepelt a szűkített listán.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!