Jól kezdte a 2022-es esztendőt a Haladás VSE másodosztályú női röplabda együttes. A szombathelyi lányok a C-csoport ötödik helyéről várhatták – rövid téli szünetet követően – a folytatást. Kezdésként a közvetlen rivális – egy hellyel a Hali mögött álló – TFSE érkezett a vasi megyeszékhelyre. Dr. Mucsi Péter feje viszont fájhatott a találkozót megelőzően.

A koronavírus-járvány mellett kisebb sérülések is nehezítették a munkát. A kezdőcsapatban így több olyan játékos is helyet kapott, akik korábban egyáltalán nem vagy csak kevés játékpercet kaptak. Hiányzója akadt a vendég együttesnek is, akik foghíjas kerettel érkeztek a Haladás Sportkomplexumban megrendezett összecsapásra.

Jól kapta el a mérkőzés ritmusát a hazai együttes. Bár a vendégek magassági fölényben voltak, mezőnyben és nyitás-fogadásban is a szombathelyiek akarata érvényesült. A háló közelében Polgár Lola nyújtott kiemelkedő teljesítményt, aminek köszönhetően bő húsz perc után, 25-13-as szettaránnyal megszerezte az első szettet a vasi zöld-fehér alakulat.

Nem kényelmesedett el a folytatásra sem a Haladás, amely végig jól kontrollálta a találkozót. Zoltán Anna és Marton Gabriella rutinja pedig a kisebb megingásoknál segítette át a házigazdát a hullámvölgyön. Hiába próbált szerkezetet váltani és időt kérni Lucas Alborch, a vendégek mestere, magabiztosan a második játszmát is könnyedén zsebelte be a Hali.

Az utolsó felvonásra már több utánpótláskorú cserejátékos lépett pályára hazai oldalon, akik jó játékkal hálálták meg a lehetőséget. A TFSE csak időszakosan tudta megnehezíteni a megfiatalított kerettel pályára lépő, de remek csapatmunkával kirukkoló Haladás dolgát. Ilyen arányban is megérdemelt volt Mucsi Péter tanítványainak sikere.

Haladás VSE – TFSE-U21 3-0 (13, 12, 12)

Haladás: Zoltán A., Héjj L., Marton G., Sajben L., Horváth B., Polgár L.
Libero: Varga N., Ragasits L.
Csere: Katona V., Fatér J., Bóta I.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter
Másodedző: Petre Mircea Antonio

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!