Talán még a Szombathelyi Pingvinek legnagyobb szurkolói sem gondolták volna, hogy a női szakáguk ilyen rövid idő alatt ennyire ütőképes csapattá válik. Már pedig így történt. Egy évvel ezelőtt még csak egy ötlet volt, amelyet egy toborzás, majd kiválasztás követett. A munka java pedig csak ezután kezdődhetett meg. A szombathelyi jégcsarnok átadásáig rengeteg utazás is nehezítette a keret életét.

A megfeszített munka végül meghozta a gyümölcsét, mert bár valóban elhivatott szakemberek dolgoznak a hölgyekkel, ilyen gyors sikerre ők is aligha számoltak. Az U25/B-csoportban érdekelt Szombathelyi Pinkvinek már két győzelmet számláltak a 11 csapatot felsorakoztató bajnokságban. A hatodik fordulóban ezúttal a “hazai”, zalaegerszegi pályán a DVTK Jegesmedvék ellen bizonyíthattak.

S tették mindezt nagyon jól és eredményesen, hiszen már a 8. percben Fullár Emma egyéni villanását követően megszerezte a vezetést a vasi alakulat. A játékrész hajrájában pedig Tausz Hanna és Horváth Júlia is feliratkozott a gólszerzők listájára. Ezután ébredt csak fel téli álmából a borsodik együttes, ekkor viszont már komoly ellenállásba ütköztek a Pinkvinek.

Lalik révén előbb a szépítés sikerült, majd az utolsó harmadban már 3-3-ra kozmetikázta az eremdényt a Diósgyőr. Őrületes csata zajlott a jégen. Fullár Emma ismét előnyhöz juttatta a vasi lányokat, de másfél perccel később újra egál volt az állás. Úgy tűnt, hogy nem sikerül döntésre vinni a derbit a találkozó rendes játékidejében. A vendégek talán már a ráadásra készültek.

Nem úgy a vasi alakulat. 50 másodperccel a vége előtt a Szombathelyi Pinkvinek támadtak: Horváth-Fullár volt a pakk útja, majd Tausz elé találtak, aki nem hibázott és ezzel beállította az 5-4-es végeredményt. Sikerével már három győzelmet számlálnak és 50%-os mutatóval a középmezőny tagjaként várhatják a folytatást. Tekintve, hogy újonc a vasi együttes, ez mindenképpen kiemelkedő sportteljesítmény.

Szombathelyi Pinkvinek – DVTK Jegesmedvék 5-4 (3-0, 0-1, 2-3)

Pinkvinek: Dömötör B. – Sánta L., Veres B. – Radimeczky Á., Fullár E., Török L.
II. sor: Bacsák V., Fullár-Komatits G. – Horváth Cs., Tausz H., Péntek B.
III. sor: Nagy L., Horváth J., Jagodics A.

Gólszerzők: Fullár E. (8′, 49′), Tausz H. (16′, 60′), Horváth J. (17′) illetve Lalik R. (31′ 42′), Severnyák A. (41′), Puskásné (51′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!