Ahogy megszokhatták a Hungarysport olvasói rendszeresen beszámolunk a téli sportok jeles képviselőiről, akárcsak az utánpótláskorú versenyzők eredményeiről. Így volt ez a legutóbbi hétvégén, amikor a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub U10-es csapata korosztályos, kiváló hangulatú tornát bonyolított le a Műjégpályán kialakított pályán.

A Magyar Jégkorong Szövetség előírását figyelembe véve és az iránymutatást betartva ezúttal sem maradt a vasi megyeszékhely hokitorna nélkül. Szombaton még az idősebbeké volt a jég, aztán vasárnap már a legkisebbeken volt a sor. A Szombathelyi Műjégpályán ezúttal is négy csapat szállt harcba egymással, ahol sokkal inkább a mozgás és a sportolás öröme volt a cél.

Az U8-as korosztálynál – csak úgy, mint az U10-esnél – nem számolnak eredményeket. Ettől függetlenül remek megoldásokból nem volt hiány ezúttal sem. Sőt látványos gólokkal színesített találkozókat bonyolítottak le a kialakított pályákon. A vasi megyeszékhelyen a házigazda mellett a Győri ETO, az Egerszegi Titánok és a Soproni Jégtörők csapatai léptek jégre.

Göncz Szabolcs vezetőedző elárulta, hogy kiváló időjárási körülmények között játszhattak a gyerekek, akiket lelkesen buzdítottak az együtteseket elkísérő szülők is. Bár eredményt nem számolnak, a szakvezető elégedetten nyugtázta, hogy a gyerekek mindent beleadtak a találkozókon és ez remek visszajelzés lehet a jövőt illetően.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!