Bár január elején kezdte meg a közös munkát a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúga csapata, a játékosok személyre szabott edzéstervvel készültek az ünnepek között. Az eltelt négy hét meglehetősen eseménydúsan telt a futballisták és a szakmai stáb számára is, hiszen több új szerzemény mellett egy horvátországi edzőtáborban is részt vett a zöld-fehér klub.

Hazai és nemzetközi hadszíntéren jegyzett csapatok ellen vívott felkészülési mérkőzések kiváló alkalmat biztosított a szurkolók és a vezetőedző részére, hogy felmérjék az együttes erejét. Németh Szabolccsal, a csapat trénerével értékeltük az elmúlt időszakot és fény derül arra is interjúnkból, hogy változott-e a célkitűzés a téli igazolásoknak köszönhetően.

Eseménydús napok vannak a játékosok és a stáb háta mögött. Hogyan telt az elmúlt négy hét?

– Egy nagyon intenzív hónap áll mögöttünk, hiszen egyrészt nem volt sok idő a regenerálódásra, másrészt a korai tavaszi szezonkezdet is szűkítette a csapatok lehetőségeit. Úgy érzem, hogy sikerült kihoznunk magunkból a lehetőségeinkhez mértek a maximumot. A felkészülés során a kondícionális képességek illetve a támadójáték feljesztésére helyeztük a fő hangsúlyt. Az edzőmérkőzések során mutatott játékkal elégedett vagyok és az eredmények is a fiúkat igazolják. Bizakodó vagyok a hétvégét illetően.

Azért is, mert jól sikerült igazolni a télen?

– Ez sem elhanyagolható tényező, ugyanakkor a stabil védelmünkre építettük a játékunk, de kétségtelenül a támadósort kellett megerősíteni. Összességében elégedett vagyok, hiszen Antalt és Lencsét is a kérésemre igazolta le a vezetőség. Véleményem szerint valamennyi új szerzeményünk a haszunkra lesz ebben a hosszú tavaszi hadjáratban.

Az új játékosok érkezése kapcsán változott-e esetleg a célkitűzés?

– Nyilván a szurkolók is azt szeretnék, amit Én, hogy mielőbb élvonalbeli klubja legyen ismét Szombathelyen. Ezért dolgozunk valamennyien, hogy ez megvalósuljon. A célkitűzés továbbra is az első nyolc hely egyikének megszerzése lesz. Azt azért be kell látni, hogy nálunk sokkal jobb anyagi kondíciókkal rendelkező csaaptokkal kell felvenni a versenyt. Természetesen mi a tudatos építkezésben hiszünk, a fiataloknak lehetőséget biztosítunk a bizonyításra. Egy jó tavaszi szereplés végén egy fejutás, osztályváltás is benne van a pakliban. Ennyire előre viszont ne szaladjunk. Inkább a soron következő megmérettetésre koncentrálok.

Ami azt jelenti, hogy minden mérkőzést meg szeretne nyerni csapatával?

– Igen, szeretnénk minden mérkőzést megnyerni, de ez sokkal nehezebb feladat annál, mint sokan hiszik. A csapat viszont mindent meg fog tenni, hogy a szurkolóinkat megörvendeztessék és minél többen látogassanak ki majd a mérkőzéseinkre.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!