A Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely csapata 15 győzelemmel és 3 vereségel magabiztosan veezti az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokságot, míg a szebb napokat is megélt ZTE a sereghajtó helyen áll 5 győzelemmel és 14 vereséggel. Az alapszakasz első körében, az emlékezetes október 24-i meccsen, hosszabbítás után, 95-96-ra győzött a Falco Zalaegerszegen.

A ZTE 9 alkalommal szerepelt eddig idegenben, de csak 1 ízben tudták győztesen elhagyni a pályát. Új légiósuk, De Cosey Quenton Darell az eddigi 5 fellépésén 20 pontot átlagolt. A címvédő 90, míg az egerszegiek mindössze 72,5 pontot átlagolnak idegenben.

Ma is a sárga-feketék az esélyesek. A szomszédvári rangadó előtt Milos Konakov a klub hivatalos közösségi oldalán mondta el várakozásait.

– A ZTE az elmúlt fordulókban megmutatta, hogy nem szabad az aktuális tabellán elfoglalt helyezésekből kiindulni. Az edzőváltás után már látszanak a változás jelei. Az elmúlt napokban több időt fordítotunk rehabilitációra, hiszen nagyon sokat kivett belőlünk a Tenerife elleni BL-meccs. Főleg taktiaki elemeket gyakoroltunk és a precizitásra fektettünk több hangsúlyt. Nekünk ma is a saját játékunkat kell érvényre juttatni. Bízom benne, hogy sok szurkolónk kilátogat és győzelembe hajt bennünket – fogalmazott a Falco mestere.

A Falco – ZTE meccsen 18 órakor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!