Szombathely Megyei Jogú Város Sport és Ifjúsági Irodája és a Városi Diáksport Bizottság szervezésében már 35. alkalommal rendezte meg közkedvelt játékos versenyét a szombathelyi Műjégpályán.

Az idei évben is számos általános iskola jelentkezett a szórakoztató sor-, és váltóversenyre. A csapatokat 6 fő és 2 csere alkotta, (a fiú csapatban 2 lány is szerepelhetett) egyszerre 6 fő versenyzett ért el jó időeredményeket. A lányoknál 6, míg a fiúknál 9 iskola mérette meg magát. A 35 évvel ezelőtt életre hívott versenyről és a jól felkészített csapatok korcsolyatudásáról elismerően nyilatkozott az ötletadó.

– Az 5 feladatból álló verseny leglátványosabb elemeinek a kapu alatt átbújás, a társtolás és a vonatozás bizonyult. Óriási és követendő példának tartom, hogy a délelőtti időben az iskolák diákjainak ingyenesen biztosítja a város sportolás céljára a Műjégpályát – tette hozzá Varga Jenő jéglovag.

A nagyon jó hangulatú verseny végeredménye:

Lányok: 1. Oladi Általános Iskola (Román Fruzsina, Szabó Boglárka, Szabó Hajnalka, Kolonovits Aliz, Péntek Barbara, Sebestyén Csenge, Strapits Barbara, Nagy Gabriella), 2. ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, 3. Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

Fiúk: 1. Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola (Varga Iván, Németh Hajnal, Kormos Kíra, Csarankó Levente Antal, Horváth Csanád, Németh Milán, Simon Zoltán), 2. Brenner János Általános Iskola és Gimnázium, 3. Paragvári Utcai Általános Iskola.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!