A szombathelyi sakkozók hosszú évtizedek óta meghatározó szerepet töltenek be a honi szakág életében. Nem véletlen, hogy a Haladás VSE három csapatot indított az évad kezdetén, mindhárom osztályban. Az eredményességre sem lehet panasza Pergel László szakosztályvezetőnek, hiszen a kitűzött célok elérése jó úton van, köszönhető az elmúlt fordulókban nyújtott teljesítményeknek.

A hétvégén újabb bajnoki fordulót játszottak a Haladás sakkozói, azonban az eredeti tervekkel ellentétben csak az NB I-ben és az NB II-ben szereplő csapattagoknak kellett asztalhoz ülni. A Szuperligában a Morihana-Pénzügyőr bejelentette visszalépését, amely azért is fájhat a zöld-fehér együttesnek, mert hazai környezetben rendezték volna meg ezt a játéknapot.

Rangadókkal vigasztalhatta magát a klub, hiszen a másodosztályban vérbeli vasi derbit bonyolítottak le. A szombathelyiek vendége a Szentgotthárd-Alsószölnök gárdája volt, tele kiváló sakkozókkal. A fordulót megelőzően csak egy hely választotta el a két egyesületet és nem is okoztak csalódást a főszereplők, hiszen valamennyi meccs kiélezett csatát hozott.

Bár a találkozó elején két “gyors” remi született, utána már kemény döntésekkel kellett megbirkózni a sakkozóknak. Gömböcz Zsófia és Magyar András vezetésével aztán magabiztos győzelmekkel sikerült magabiztos sikert aratnia a Haladás II-nek. Az NB II. – Széchenyi csoportjában is szomszédvári rangadónak adott otthont a sportkomplexum, hiszen a Tapolca látogatott a vasi megyeszékhelyre.

Joó Gábor korai remijét követően végig döntetlen színezetű volt az összecsapás, végül az utolsó vesztes partik egyike lett a Haladás végzete. Minimális különbségű veresége ellenére remek találkozókat játszottak a Haladás sakkozói. A szombathelyi egyesület az NB II-ben jelenleg a nyolcadik helyen áll, az NB I-ben negyedik, míg a Szuperligában az ötödik pozíciót foglalja el.

NB I
Haladás VSE II. – Szentgotthárd-Alsószölnök STE 7.5-4.5
Győzött: Nagy B., Magyar A., Tomasics R., Gömböcz Zs., Colev I.
Remi: Némethné Lakos N., Csonka A., Pergel L., Czupor A., Németh D.

NB II:
Haladás VSE III. – Tapolcai Városi VSE 5.5-6.5
Győzött: Péczhy Z., Petróczy Z., Porpáczy B.
Remi: Joó G., Varga T., Tóth T., Hajdú I., Farkas B.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!