ASI – AVUS 12-10 (5-4, 3-1, 3-4, 1-1)
OB I/B-s férfi vízilabda-bajnokság – Budapest, Kőér utca
Az AVUS góljait Csaba M. és Sági B. (3-3), Baranyai Á, Kurucz B., Landherr Cs., Pónya Sz. (1-1) szerezték.

A pontvadászat a feléhez érkezett, a 13. fordulóban a fővárosba, az ASI csapatához látogattak a szombathelyi pólósok. Az első negyed derekáig nem is volt probléma, hiszen Sági 2, Baranyai és Kurucz gúljaival 1-4-re vezettek Zoufal Norbert tanítványai. Aztán 8 percen át egyszer sem találtak be a szombathelyiek, míg a hazaiak 6 gólt lőttek, gyakorlatilag minden bement, amit rálőttek, így 7-4-re fordítottak. Ezután felváltva estek a gólok, majd a 3. negyed közepén 8-7-re feljött az AVUS. Ekkor azonban újra erőre kaptak a hazaiak és bebiztosították győzelmüket.

A jegyzőköny IDEkattintva tanulmányozható. A sajnálatos vereség után az AVUS vezetőedzőjét kértük meg az értékelésre.

Nagyon sajnálom a mai meccset, szomorú vagyok inkább, mint ideges. Jól kezdtünk, aztán szétlőttek bennünket, amit rálőttek a kapunkra, abból sajnos gól lett. Aztán magunkhoz tértünk, kordában tartottuk az ASI termetes játékosait, folyamatosan felőröltük őket, de sajnos az emberelőnyös helyzeteinket nem sikerült kihasználnunk. Technikai hibáinkat csúnyán megbüntette a hazai csapat, a 4. negyedben felborult a pálya, iszonyatosan kemény fizikai ütközetté vált az összecsapás. Támadásaink nem jöttek be, ezáltal görcsössé váltunk, hihetetlen helyzeteket hagytunk ki, de megyünk tovább, ráfordulunk a második körre és győzni akarunk szombat délben a HVSC ellen – összegezte a szombati meccs tapasztalatait Zoufal Norbert.

A tabella: 1. KSI 39, 2. Kanizsa 36, 3. AVUS 30, 4-5. Eszterházy és YBL 27…9. ASI 15…11. HVSC 10, 14. Oázis 3 pont. 

Nincs idő szomorkodni, február 12-én már kezdődik is az alapszakasz második része, szombat délben a Hódmezővásárhely érkezik Szombathelyre. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!