A vasi együttes légiósai szállították az újabb sikert, az áldozat ezúttal a Pécs volt.

Szombat este ismételten pályára lépett a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság valamennyit csapata, közte az Egis Körmend együttese is. A 21. fordulóban a vasi piros-feketék a baranyai megyeszékhelyen bizonyíthatnak, és gyarapíthatják pontjaik számát. Ezúttal is sikerrel zárult számukra a találkozó.

A feldobás után sokkal nagyobb elánnal esett ellenfelének a vendég együttes, ami pontokban is megmutatkozott. Ráadásul kellően nagy hangsúlyt fektettek a védekezés minőségére is, így az első negyedet könnyedén nyerték a körmendi kosarasok. A folytatásra azonban rendezte a sorait a Pécs és kiegyenlített párharcra került sor.

Constantinides kiválóan felkeszitette Ferenczéket a PVSK játékára. A találkozó derekán valamennyi helyzetért keményen meg kellett dolgoznia kosarasoknak, ennek eredményeképp nagyon nehezen születtek tiszta Dobó helyzetből megszerzett pontok. Az utolsó negyedben aztán a hazaiak próbáltak fogást találni a Körmend kosarasain.

A nagy versenyfutásból végül a vasi együttes jött ki jobban, ahogy a Brkic-Stokes párharcból is. Utóbbi ugyanis a legeredményesebb játékos is lett a 32 szerzett pontjával. Az összecsapást végül az első félidei játékának köszönhetően nyerte meg az Egis Körmend és továbbra is a negyedik helyen áll a tabellán.

PVSK-VEOLIA – Egis Körmend 80-84 (22-29, 20-19, 19-20, 19-16)

Körmend: White 15/12, Stokes 32/6, Takács -, Savic 4/3, Gordon 14.

Csere: Henry 14/6, Martinez 3, Ferencz 2, Krivacsevics -, Kenéz -.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!