Több, mint két hónap telt el a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosarasai számára tétmérkőzés nélkül. Ráadásul kezdésként a liga egyik legerősebb csapatának otthoában kezdték a 2022-es esztendőt. A TFSE ellen a tisztes helytállás reményében utaztak Szabó László tanítványai, akik alaposan kitettek magukért, meglepve ezzel ellenfelüket.

A SzoESE a rájuk jellemző kemény, agresszív védekezéssel rukkoltak ki a feldobás után, ez pedig láthatóan nem ízlett a budapesti kosarasoknak. Hiába kért időt a TFSE mestere, tudatos játékkal sikerült egyetlen ponttal megnyerni az első negyedet a vendégeknek. A folytatásra kicsit pontatlanná vált a szombathelyiek játéka, de amit védekezésben rontottak, támadásban sikerült javítaniuk.

Húsz percnyi játék után, csak egyetlen kosár volt a két csapat közti különbség. Erre bizony talán senki sem számolt! A szünet viszont megtörte a vendégek lendületét és a TFSE gyors akcióit már nem tudta lassítani a SzoESE, ezzel pedig tetemes előnyre tett szert az esélyesebb házigazda. Szabó László cserékkel és időkéréssel próbált a fejekben rendet tenni, de ez csak az utolsó felvonásra sikerült.

Ekkor viszont már jól kontrollálta megszerzett vezetését a Testnevelési Főiskola csapata és ügyelt arra, hogy ne kezdjen a vasi csapat egy látványos, eredményes hajrába. A vereség ellenére minden dicséretet megérdemelnek Preisinger Boglárkáék, akik a bajnokaspiráns otthonában három negyeden keresztül partiban voltak. Erre a teljesítményre pedig lehet építeni a folytatásban.

TFSE – SzoESE 80-55 (12-13, 22-19, 26-9, 20-14)

SzoESE: Dervalics A. -, Mezősi A. 6/3, Preisinger B. 20/12, Püspöki L. 13, Plózer P. 14.
Csere: Kardos K. 2, Horváth K. -.
Vezetőedző: Szabó László

A TFSE legeredményesebb játékosai: Galli 24, Kenyeres 23/9.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!