A sikeres alapszakasz győzelmet követően, idegenben – csakúgy mint az első fordulóban – Veszprémben kezdte meg a szereplést a címvédő Haladás. Ezúttal viszont mindenképpen növelni szerette volna pontelőnyét a vasi alakulat, amelyhez kiváló játékra volt szükség.

A péntek esti találkozó tapogatózó játékkal kezdődött, egyik csapat sem vállalt felesleges kockázatot. Kisebb helyzetekig eljutottak a csapatok, de a vezető találatig a játékrész közepéig várni kellett. A nagy kedvvel futsalozó a vendégek közelebb álltak a gólszerzéshez.

Egy időkérés után jókor jó helyről végzett el oldalberúgást a Hali: Dávid készített le egy labdát a berobbanó Dróth elé, aki megelőzve védőjét a hosszú sarokba lőtt. A vezető találat megnyugtatta a vasi egyesületet, és a szünetig növelhette volna a különbséget. Erre azonban nem került sor.

A második félidőt nagyobb elánnal kezdte a Veszprém, többet is támadtak, de a szétnyíló védők között gyors kontrát vezettek a szombathelyiek. Egy labdaszerzést követően Henrique Diniz tálalt középre, ahol Luigi Longo könnyedén továbbított a hálóba. Bár a hazaiak mindent megtettek a szépítésért, ezúttal pont nélkül maradtak ezen a rangadót.

Veszprém Futsal – Haladás VSE 0-2 (0-1)

Haladás: Alasztics – Hajmási, Dróth, Dávid, Vas.

Csere: Gyimesi, Homlok – Kovács, Luiggi Longo, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Papp, Henrique Diniz.

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Dróth (14′), Luiggi Longo (26′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!