Izgalmas összecsapásnak ígérkezett vasárnap délután a Haladás keleti kiruccanása. A szombathelyiek ugyanis Békéscsabán léptek pályára a Merkantil Bank Liga 23. fordulójában. Mindkét együttesre ráfért volna a győzelem, hiszen legutóbbi körben nem gyűjtött pontot a viharsarki és a vasi alakulat sem. A Békéscsaba Tiszakécskén, a Hali pedig nyírségben kapitulált, nagy meccsre volt kilátás.

Az összecsapás első perceiben leginkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A vendégekre jellenző stabil védelmet nem tudták megbontani a viharsarki támadók, míg a vasi csatárok bár próbálkoztak, de az utolsó átadásba mindig hiba csúszott. Aztán az első negyedóra végén érkezett a nem várt meglepetés: az Előre ígéretes támadás után sarokrúgáshoz készülődhetett.

Nikola Pantovic beívelésére jó ütemben érkezett a csabai házi gólkirály Lukács, aki megelőzve védőjét a kapuba bólintotta a játékszert. Érezhetően megfogta a szombathelyieket a bekapott gól, ráadásul a vezetés megszerzése után sem lassított a házigazda. Lukács tesztelte a kapust és egy távoli íveléssel is próbálkozott, de újabb találat nem született.

A Haladás szép lassan vette vissza a kezdeményezést és többet birtokolta a labdát a mezőnyben, de helyzetekig csak elvétve jutottak el a vasi csatárok. Az iramra viszont nem lehetett panasza a nézőknek az első félidőt illetően. A szünetben Németh Szabolcs kettőt is cserélt, hogy felrázza csapatát a folytatásra. Ez pedig úgy tűnt, hogy sikeres húzás is volt.

Kiss Bence szinte azonnal a középkezdés után eleresztett egy bombát, de 20 méterről leadott kísérlete elkerülte a kaput. Néhány pillanattal később Lencse került a földre, a a játékvezető sípja néma maradt. Az 54. percben aztán góllá érett a vendégek nyomása. Tóth-Gábor fordult le ellenfeléről, középre lőtt beadása Lencsét találta üresen, aki 1 méterről nem hibázott.

A gólszerző mellett Guzmics és hazai részről Pantovic is betalálhatott volna, de a kritikus pillanatban megremegtek a lábak. A hajrára aztán mindkét csapat próbált még nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni. A vendégek részéről fel kellett jegyezni egy kapufát, így ők álltak igazán közelebb a győzelem megszerzéséhez, de óth-Gábor Kristóf nem célzott pontosan.

Felemás szájízzel húzhatnak összegzéshez vonalat a csapatok vezetőedzői, hiszen mindkét együttes “pontosan” fejezte be a 90 percet, ennél talán többe reményekedhettek. A szombathelyiek ezzel a döntetlennel 41 egységgel várhatják a folytatást, míg a viharsarkiak számára csak a fellélegzéshez elég ez a remi a kiesés ellen menekülő csapatok versenyfutásában.

Békéscsaba 1912 Előre – Szombathelyi Haladás 1-1 (1-0)

Haladás: Rózsa D. – Kállai K., Guzmics R., Németh M., Bosnjak P. – Holdampf G., Szekér Á. (Horváth R. 84′) – Kiss B., Tóth M. (Tóth-Gábor K. 45′), Doktorics Á. (Devecseri Sz. 45′) – Lencse L.
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Lukács Raymond (14′) illetve Lencse L. (54′)

Kiállítva: Farkas M. (Békéscsaba – 82′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!