A legutóbbi hétvégén ismét nyilat ragadhattak mindazok, akik versenykörülmények között szerették volna próbára tenni tudásukat. Ehhez a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület nyújtott segítő kezet, amely évek óta próbál lehetőséget biztosítani a sportbarátoknak ehhez. Idén, csak úgy, mint tavaly izgalmas lehetőségnek ígérkezett a Goldfisch Open.

A nyílt versenysorozat ezúttal is nyolc állomásból áll és a különböző játéknapok mellett az év végén összetettbeli győztest is hirdetnek majd. A nyitányra tervezni sem lehetett volna jobb forgatókönyvet, hiszen több, mint negyven versenyző érkezett. Ráadásul többen a megyehatáron túlról, ami továbbra is jól mutatja, hogy mennyire nagy szükség van ezekre a kezdeményezésekre.

Már a sorsolás is mutatta, hogy mennyire jó formában kell legyen egy adott sportoló. Az egyenes kieséses szakaszba ugyanis csak a legjobbak jutottak. A sors szeszélye miatt viszont több, a nap végén is esélyes játékosokat sorsoltak egy csoportba, ahol sokszor csak egy-egy leg döntött. Ennek ékes példája, hogy a legjobb négy közé az A-jelű csoportból hárman is odakerültek.

Pálos Tamás – a klub korábbi elnöke – mellett két ifjú titán Budavári Zsombor és Dobos Dávid gyűjtötték a riválisok skalpját rendesen. A torna másik nagy esélyesének Kámán Lehel ígérkezett, aki folytatta a tavaly megkezdett menetelését és már idén is bizonyított a fővárosban. Az elődöntőben két rutinos és a két fiatal tehetséges játékos került szembe egymással.

Kámán Lehel és Dobos Dávid végül magabiztos játékkal jutott a döntőbe. A beszámolók szerint a jelenleg két legjobb formában lévő sportoló összecsapása igazi unikum volt. Kámán 3-1-re ellépett, de fiatal riválisa a nap legnagyobb kiszállóját szállítva (150) egyenlített. A mindent eldöntő leget azonban esélyesehez méltó módon a tapasztaltabb versenyző nyerte meg.

Goldfisch Open – I. forduló

1. Kámán Lehel (SZDCSE)
2. Dobos Dávid (SZDCSE)
3-3. Budavári Zsombor és Pálos Tamás (mindkettő SZDCSE)

Összetett:
1. Kámán Lehel – 32 pont
2. Dobos Dávid – 24 pont
3-3. Budavári Zsombor és Pálos Tamás – 16 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!