A férfi futsal Magyar Kupában két állva maradt vasi csapat szerencséjére, szerencsétlenségére egymással került szembe a 3. fordulóban. Az NB I-es bajnoki címvédő és BL főtáblára jutó Haladás csak a győzelmet tartotta elfogadható eredménynek. Míg a Sárvár egy erőltetett menet közepette kényszerült szerdán pályára lépni. Mint ismert Halmos Máté gárdája egy hét alatt négy találkozót játszik.

A Hungarysport követői élő stream közvetítésünkön keresztül szurkolhattak kedvenceiknek és már a harmadik percben betalált az esélyesebb vendég alakulat. Először Kovács Máté érkezett menetrendszerűen az alapvonalra, ahol egy méterről kotorta a labdát a hálóba, majd Sipos Gergő másolta le csapattársa mutatványát. Dróth és Vas a látványos gólokért felelt és ebből sem volt hiány. Sipos Gergő újabb találatával már öt volt a Hali előnye.

A Sárvár a kezdeti megilletődött játék után felbátorodott és néhány ellenakciót is vezettek az első félidő hajrájában. Gyimesi kapusnak többször kellett tisztázni a hazai támadók elől. A szünet után egy szerencsétlen mozdulatsor után, öngóllal növelte előnyét a Hali, majdegy percen belül háromszor is változott az eredmény. Dróth találata után a Sárvár is megvillant.

Halmos szerzett vissza egy elveszett labdát, a kimozduló Homlok mellett a hálóba bombázott. Postafordultával jött a válasz, Kovács Máté foglalta keretbe a derbit. Bár újabb gól már nem született, szép helyzeteknak, akcióknak, védéseknek tapsolhattak a szurkolók, akiket becsületesen kiszolgáltak a csapatok. A Haladás magabiztos játékkal hozta a kötelezőt és jutott tovább.

A Sárvár együttese pedig bizonyította, hogy van bennük tartás és hasonló játékkal sok borsot fognak törni megannyi csapat orra alá az NB II-es pontvadászatban. A fordulónak akadt egy meglepetése is, hiszen a Berettyóújfalu büntetők után búcsúztak a DEAC ellen. Nem lesz ott a folytatásban a Nyírgyulaj sem, amely tavaly a Halit búcsúztatta a 8 között – ők a Kecskemét ellen kapituláltak.

Sárvár Futsal – Haladás VSE 1-9 (0-6)

Sárvár: Soós B. – Kovács A., Manganelli Zs., Manganelli A., Kuti A.
Csere: Nagy Cs. – Faiszt P., Lőrincz D., Mézer V., Fábián K., Tóth L., Halmos M., Szakasics B.

Haladás: Gyimesi M. – Kovács M., Luiggi Longo, Sipos G., Henrique Diniz
Csere: Alasztics M., Homlok L. – Hajmási M., Dróth Z., Vatamaniuc-Bartha D., Papp Zs., Gerencsér A., Vas Á.

Gólszerző: Halmos M. (29′) illetve Kovács M. (3′, 29′), Sipos G. (3′, 15′), Dróth Z. (6′, 28′), Vas Á. (12′), Luiggi Longo (17′), Manganelli Zs. (öngól – 22′).

További eredmények – 3.forduló

  • Nyírgyulaj – Kecskemét 0-4
  • DEAC – MVFC-Berettyóújfalu 3-3 (büntetőkkel: 5-4)
  • Csenger – Veszprém 1-12
  • Nyíregyháza – Újpest FC-220VOLT 4-10
  • Aramis SE – TFSE-BESTRONG 4-3
  • REAC Sportiskola – Rubeola FC 5-8
  • Kelen SE – UTE 3-6

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!