A hétvégén újabb játéknap várt a legutóbbi bajnokság aranyérmesére a Haladás VSE U19-es röplabda csapatára. Petre Antonio és Dr. Mucsi Péter irányításával készülő szombathelyiek dolgát alaposan megnehezítette, hogy betegség, valamint sérülés tizedelte a keretet. Ettől függetlenül nagy elszántsággal hangoltak a nyugati régió K-csoportjának találkozóira.

A Torma Ágnes U19 OIB másodosztály küzdelmei során a Kalocsa, a Szigetszentmiklós és a Dunakanyar együttesei látogattak a Haladás Sportkomplexumba, ahol egész napon keresztül pattogott a röplabda. A délelőtt kezdődő játéknapot a szombathelyiek a papíron leggyengébbnek tűnő BKGDSE ellen kezdte, viszont nehezen tudott felpörögni Petre Antonio csapata, így gyorsan időt kellett kérjen a szakedző.

Ezután már a Haladás diktálta a tempót és könnyedén nyerte 3-0-ra az összecsapást. A riválisok is hozták a várt formájukat, így a mezőnyből a vasi lányok mellett kimagaslott a DKLSN Szigetszentmiklós együttese. Kivétel nélkül valamennyi találkozóját megnyerte a két csapat, így este hat órakor már az volt a tét, hogy melyikük zárja a játéknapot veretlenül.

Remekül kezdte a derbit a Haladás és kisebb megakadásokat leszámítva az első szettet megérdemelten húzta be. A folytatásban viszont egyre többet hibázott a házigazda, amit könyörtelenül kihasználtak a vendégek.Az utolsó – mindent eldöntő szett során fej-fej mellett haladtak a csapatok, végül az idegek harcát és a találkozót is megnyerte a Szigetszentmiklós.

A játéknap eredménylistája:

Haladás VSE – BKGDSE Volleyball U19 3-0
TFSE-Kalocsa – DKLSN Szigetszentmiklós 0-3
DKLSN Szigetszentmiklós – BKGDSE Volleyball U19 3-0
TFSE-Kalocsa – Haladás VSE 0-3
BKGDSE Volleyball U19 – TFSE-Kalocsa 3-0
Haladás VSE – DKLSN Szigetszentmiklós 1-2

Haladás kerete:
(2) Bóta Izabel, (5) Polgár Lola, (6) Héjj Lotti, (7) Ragasits Lili, (12) Németh Blanka, (14) Horváth Barbara, (15) Kiss Dorka, (17) Csóka Kitti.
Vezetőedző: Petre Antonio
Másodedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!