Ahogy beszámoltunk róla, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda-csapata a legutóbbi szezon aranyérmesét fogadta a hét elején a vasi megyeszékhelyen. A MEFOB alapszakasz derbi odavágóján hasonlóan szoros mérkőzést játszottak a felek, ugyanakkor a hétfői összecsapáson győzelmi esélyei voltak Szabó László tanítványainak. A szűk kerettel alaposan megizzasztották a Győrt, kis szerencsével pedig meglepetést is okozhattak volna.

– Nagyon közel álltunk a győzelem megszerzéséhez, remek lett volna nyerni, de be kell látni, hogy jelenleg ez a realitás. Sérülésektől, betegségektől megtizedelt kerettel, csak hét mezőnyjátékossal tudtunk felállni. Ha ehhez azt hozzávesszük, hogy a 37. percig vezettünk is, elégedett lehetek a lányok teljesítményével – mondta a klub vezetőedzője Szabó László.

A tréner hozzátette, hogy az eladott labdák számán mindenképpen javítania kell tanítványainak. Ez részben a szűk rotáció és részben a Győr agresszív letámadásának eredménye volt. Ebből viszont azért is profitálhat a SzoESE, mert közvetlen riválisai ilyen magasfokú, kemény védekezést tartósan nem tudnak nyújtani. Mezősi Anna – aki a mezőny legeredményesebb játékosa volt – bizakodó a következő mérkőzés kapcsán.

– Azt mindenképpen ki lehet jelenteni, hogy végig csapatként dolgoztunk és mindent megtettünk a győzelem megszerzésének reményében. Sajnos, ezúttal csak ennyi volt bennünk. A folytatásban viszont ezekből profitálhatunk és hasonló produkcióval sikerülhet idegenben is nyerni fontos rangadókat – nyilatkozta a Hungarysportnak a kosaras.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!