Kicsit hosszúra nyúló téli szünet után ismét ringbe, szőnyegre léphettek a kick-box sportág jeles képviselői. A verenynaptár bár többször módosult, végül februárban elstartolhatott az idény a sportbarátok legnagyobb örömére. A honi szakág legjobbjai egyből egy nemzetközi nyílt versenyen vehettek részt, amelyet a horvátországi Karlovac-ban bonyolítottak le.

A legutóbbi hétvégén itt rendezték meg az első komolyabb, a hagyományoknak megfelelően az utánpótlás és felnőtt erőpróbát. A megmérettetésen 27 ország, 144 egyesületének, 946 versenyzője bizonyíthatott. Többen nem csak egy szabályrendszerben léptek szorítóba, így összesen 1865 nevezést regisztráltak a szervezők, ami egy kiemelkedő aránynak számít.

 

A két napon át tartó rendezvényről nem hiányozhatott a szombathelyi Controll Sportegyesület kick-box szakosztálya sem, amely 5 sportolóval képviseltette magát a nagy történelmi múlttal rendelkező városban. Dancsó Zoltán és Koszogovits Mihály tanítványai összesen 6 medállal – 2 arany-, 2 ezüst-, és 2 bronzéremmel gyarapították az egyesület gyűjteményét.

Karlovac European Cup

Eredmények: 

Szmolek Emanuel
Senior
-84kg KL 1. hely
LC 2. hely
-79 kg LC 3. hely

Kustànczi Dàrius
Kadett 2
-47 kg KL 5-8. hely
LC 3. hely

Ersing Andràs
Kadett 2
+69 kg KL 1. hely
LC 2. hely

Pataki Barnabàs
Junior
-57kg LC 5-8.hely
KL 5-8. hely

PriklerMárk
Junior
-74 kg LC 5-8. hely
KL 5-8. hely

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!