Luca már a 23. a korosztály világranglistáján, vagyis jó úton halad, hogy idővel a felnőttek között remeklő nővéréhez, Pannához hasonló sikereket érjen el.
A 16 éves Udvardy Lucának nem kell tehát messzire tekintenie, ha példaképet keres magának, hiszen 23 éves nővére, Panna az elmúlt hónapokban élete formájában teniszezik: az Australian Openen felnőtt Grand Slam-tornán is bemutatkozhatott, és a második legjobb magyar női játékosként, a személyes karriercsúcsot jelentő 83. a világranglistán. Azonban nem Panna az egyetlen Udvardy lány, aki remekel mostanában, merthogy a húga, Luca szintén fantasztikusan rajtolt az idén. Decemberben még a junior-világranglista 117. helyén fejezte be az évet, azóta viszont négy tornát (egyet egyesben, hármat párosban) is megnyert, és előreugrott a 23. pozícióba.

„Nagyon komolyan készültem az új szezonra. Az év végén, még az ünnepek alatt is végig keményen dolgoztam, és reméltem, hogy ez rögtön az első versenyeken kifizetődik. A célom mindig a tornagyőzelem, és nagyon örülök, hogy az idén ez már többször is sikerült. A korábbi sérüléseimből mostanra teljesen felépültem, a kondícióm is sokat fejlődött, és ez nagyban hozzájárult az elmúlt hetek eredményeihez – mondta korábban az Utánpótlássportnak Udvardy, aki végül kihagyta januárban az Australian Open juniorversenyét. Az akkori ranglistás helyezése miatt selejtezőre kényszerült volna, amelyet nem vállalt be a jelenlegi, rendkívül szigorú ausztráliai járványügyi szabályozások mellett.

Luca jobbnak látta, ha az év elején a közép- és dél-amerikai túrára fókuszál, és igaza lett. Az esztendő nyitányaként Costa Ricában egyesben az elődöntőig jutott az első kategóriás ITF-tornán, míg párosban megnyerte a versenyt. Majd az ecuadori Salinasban ezt a teljesítményt is felülmúlta: duplázott, egyesben és párosban is tornagyőztesként zárt. Ezt követően Paraguayban hasonlóan remekelt: párosban ismét diadalmaskodott, egyesben pedig ismét az elődöntőig menetelt.

„A kitűnően záruló paraguay-i hét után a múlt héten Brazíliában, Porto Alegrében játszottam, azonban az első fordulós meccsem napján rosszul éreztem magam, gyomorproblémáim voltak, így visszaléptem. Szerencsére ez csak átmenetileg hátráltatott, utána a párosra kitudtam állni másnap, de a negyeddöntőn nem jutottunk túl sajnos.”

Ezen a héten a brazíliai Criciúmában szerepel. Az ottani Banana Bowl a legerősebb besorolású, A-kategóriás viadalok közé tartozik, és a Grand Slam-tornák után a legnagyobb presztízsű események egyike. Udvardy egyesben a harmadik kiemeltként vág neki a küzdelmeknek.

„A fő célom az, hogy a többi Grand Slam-tornán már mindenképpen főtáblát játszhassak. Az elmúlt időszakban nagyot léptem előre a ranglistán, így a Roland Garros-főtábla már biztosítottnak látszik, de nem szeretnék ott megállni.”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!