A legutóbbi hétvégén ismét repültek a nyilak a Haladás Sportkomplexumban, ahol ezúttal nem saját nyílt versenyüknek, hanem a Magyar Darts Szövetség égisze alatt megrendezett Nyugat-magyarországi régiós ligafordulónak adott otthont a vasi megyeszékhely. Szombathely mellett idén Körmenden és Gógánfán fognak bizonyítani a versenyzők az előkelő helyek megszerzéséért.

Valamennyi állomásra érdemes lesz elutazni a főszereplőknek, hiszen év végén a legjobbak – az éves teljesítmény alapján – biztosíthatják helyüket az országos döntőben. Ezen a megmérettetésen valamennyi régió legjobb dartsozói vesznek részt. Nem is okozott meglepetést, hogy a szombathelyi állomáson közel negyven sportoló érkezett és vett részt a fordulón.

Érdekesség, hogy ezúttal is érkeztek versenyzők a megyehatáron túlról is és már a színvonalra való utalást a csoportkörök jól mutatták, hogy mennyire nincs könnyű dolga a sportolóknak. Ennek köszönhetően több, a dobogós helyekre pályázó versenyző idejekorán elbúcsúzott, majd a csoportok második-harmadik helyén végzők csaptak össze a fennmaradó továbbjutó helyekért.

Az egyenes kiesési szakaszban ott volt Dobos Dávid, Kámán Lehel, az előző forduló győztese Csóka András is, akiket sokan dobogóra vártak. Az erőviszonyokat és a napi formát viszont jól jellemzi, hogy egyikük sem jutott a legjobb négy közé. Ott volt viszont Kámán Csongor, aki előbb a gógánfai Torda Tibort, majd a fináléban a jáki klub kötelékébe tartozó Kovács Zsoltot is legyőzte.

MAGYAR DARTS LIGA
Nyugat-Dunántúli régió – 2. forduló

1. Kámán Csongor (SZDCSE)
2. Kovács Zsolt (Jáki SZSE)
3-3. Kovács Benjamin (SZDCSE) és Torda Tibor (Szomszéd DSE)

Összetett pontverseny:

1. Kámán Csongor (SZDCSE) – 48 pont
2. Csóka András (SZDCSE) – 40 pont
3. Kovács Zsolt (Jáki SZSE) – 36 pont
4. Kovács Benjamin (SZDCSE) – 32 pont
5. Farkas Dániel (Körmendi DCSKE) – 24 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!