A hétvégén vérbeli városi rangadót rendeztek a Haladás Sportkomplexumban. A másodosztályú női röplabda bajnokság alsó-házi rájátszásában érdekelt zöld-fehérek ellenfele a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület csapata volt. Mindkét együttes jól kezdte a playoffot, így nehéz volt megjósolni azt is, hogy melyik alakulat örülhet az összecsapás végén.

A hazai pályán szereplő Hali azonban gyorsan letette névjegyét és magához rangadta a kezdeményezést. Főként nyitásfogadásban és a háló környékén voltak kellően pontosak, ebből pedig magabiztos előnyt szorgoskodtak össze a szetten belül. Bár kisebb hibák előfordultak mindkét oldalon, de igyekeztek a csapatok a legjobb teljesítménnyel kirukkolni, megnehezítve a rivális dolgát.

Zoltán Annáék ugyanakkor jól sáfárkodtak előnyükkel és az első játszmát húsz perc alatt meg is nyerték. A folytatásban is a zöld-fehérek akarata érvényesült, de a második felvonás során már több volt a pontatlanság a játékukban. A SzoESE pedig igyekeztek kihasználni a Haladás megingásait, azonban csak megszorongatni tudták a hazaiakat ebben a periódusban.

Az utolsó szettben ismét feljavult a házigazda és nagyon pontos ütésekkel biztos lépésekkel haladtak a győzelem felé. A városi rangadót végül a kiváló formában lévő Haladás nyerte, akiknek alig egy órára volt szükségük a siker megszerzéséhez. Ezzel a győzelemmel Mucsi Péter tanítványai az élen állnak hibátlan mutatóval, míg a SzoESE jelenleg a harmadik a tabellán.

Haladás VSE – SzoESE 3-0 (14, 18, 14)

Haladás: Zoltán A., Marton G., Németh-Takács B., Németh B., Horváth B., Polgár L.
Libero: Kiss D., Ragasits L.
Csere: Katona V., Fatér J., Héjj L., Sajben L., Bóta I.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

SzoESE: Halmos N., Lakatos R., Schnalzer D., Kiss L., Szalai Cs., Lajos R.
Csere: Bozzai P., Kóbor Sz.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!