A hétvége során már be is mutatkozott a Honvéd csapatában Mohammed Kadiri, a Dinamo Kijevtől kölcsönkapott középpályás, aki nem mellesleg afrikai herceg. 

“Gyerekkoromban hercegnek szólítottak. Egész nap henyélhetnék és élhetnék apám pénzéből, de korán eldöntöttem, hogy senkitől sem fogok függeni, a saját életemet élem” – hangsúlyozta korábban egy orosz hírportálon Kadiri, miután tisztázta: apja az egyik ghánai régió királya a milliós Tamaléban.

Kadiri Ghánában kezdte pályafutását, az Ashanti Gold együttesében debütált a helyi első osztályban, innen igazolt az osztrák Austria Wienhez, ahol tagja volt a bajnoki ezüstérmes csapatnak, a következő idényben pedig az Európa-ligában is szerepelt, a csoportkörben mind a hat találkozót végigjátszotta, az AC Milan, az AEK Athén és a HNK Rijeka ellen. Ezt követően egy évet töltött Oroszországban, majd a Dinamo Kijev szerződtette, amellyel Ukrán Kupa-győztes lett, míg ősszel a Csornomorec kölcsönjátékosaként szerepelt, s 17 bajnokiból 13 meccsen lépett pályára.

Első ránézésre egy szerény teremtésnek tűnik, amelyet piros-feketeként adott első interjúja is megerősít.

– Hálát adok Istennek és mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy itt lehessek Kispesten. Szeretném segíteni a társakat és az edzőt is, hogy minél jobb helyezést érjen el a csapat – idézte Kadirit a honvedfc.hu.

Nagyon rossz minőségű videókon a játéktudását is megtekinthetjük a youtube videómegosztón, ám leginkább arra vagyunk kíváncsiak, hogy vajon az NB I-ben is uralkodó lesz-e.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!