Az idei évben a rendezők útjára indították Magyarország első jeges Történelmi Karneválját. A Savaria Történelmi karnevál tógái újra életre keltek a jégen.

Varga Jenő versenyigazgató köszöntője után a bemelegítést követően gyors változtatásra kényszerült az erős szél és az ezzel járó pálya vizesedése miatt, így két látványos versenyszámot ki kellett hagyni a programból.

Öröm volt látni, hogy kicsik és nagyok római öltözetben jelentek meg a rendezvényen, megadva a versengés játékos és látványos hangulatát. A versenyt megnyitóján részt vett Schäfer András édesapja, Schäfer Péter is, aki Varga Jenő Jéglovag találmányán, az iker fakutyán köszöntötte a korcsolya szerelmeseit, tógában – Ave Szombathely felkiáltással.

A közös fotózást Varga Jenő furulya játéka követte, illetve különleges figurák és fékezések bemutatója színesítette az I. Történelmi Jégkarnevált.

Versenyeredmények:
Alsós I., lányok: 1. Horváth Anna Panna, 2. Fejes Nati, 3. Fejes Noémi.
Fiúk: 1. Ibronyi Zsigmond, 2. Horváth Ábel, 3. Horváth Huba.
Alsós II., lányok: 1. Nemesi-Mitterstiller Letti, 2. Kreinbacher Fanni, 3. Fodor Vanda.
Fiúk: 1. Varga Bálint, 2. Takács Benedek, 3. Takács Dániel.

Felsősök, lányok: 1. Nemesi- Mitterstiller Míra, 2. Berkecz Noémi, 3. Stummer Johanna.
Fiúk: 1. Kleé Balázs, 2. Horváth Sipőcz Barnabás, 3. Fodor Botond.

Középiskolások, lányok: 1. Nagy Enikő, 2. Szeles Marianna, 3. Magyar Erika.
Fiúk: 1. Kovács Patrik, 2. Bálint Gergő, 3. Záhonyi Balázs.

Felnőttek, nők: 1. Mester Dóra, 2. Mosolits Viktória, 3. Kovács Edit.
Férfiak: 1. Varga Zsolt, 2. Nemesi Gábor, 3. Mátyás Szabolcs.

A verseny végén Varga Jenő és Reiner Dóra átadták a legjobban korcsolyázó családnak járó serleget. Ebben a 35. jégszezonban a legügyesebb szabadidősportos család a Nemesi család lett, ugyanúgy, mint 2020-ban is.

A rendezvényt követően Varga Jenő ötletgazda, sportfeltaláló, versenyigazgató, aki immár 35 éve vezeti a szombathelyi jeges rendezvényeket, köszönetet mondott a Sport és Ifjúsági Iroda vezetőjének, Kovács Balázsnak és kollégáinak, Szandi Gábornak, valamint Havasi Attilának, a versenyeken résztvevőknek és a jégpálya dolgozóinak, hogy sikerült a megyeszékhelynek ezeket az élményt adó, magas színvonalú, Magyarországon egyedülálló versenyeket megrendeznie.

Megható pillanat volt, amikor a versenyigazgató könnyezve búcsúzott a sikeres szezontól és csak ennyit mondott: Szombathely, így szeretlek!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!