Vasárnap folytatódott a Szombathelyi Haladás számára is a Merkantil Bank Liga. Az NB II-es bajnokság 26. fordulójában egy izgalmas párosításra került sor, hiszen a vasi megyeszékhelyen csapott össze a vasi zöld-fehér alakulat és a Dorog. Ráadásul több, régi ismerős is tiszteletét tette a pályán, hiszen Rácz Ferenc a télen épp Szombathelyről igazolt a kohászokhoz.

A kaput pedig az a Mursits Roland védte, aki ezer szállal kötődik a Haladáshoz és Vas megyéhez. Nagypapája szintén rúgta a bőrt zöld-fehér mezben, a mára 30 esztendős unoka pedig itt lett élvonalbeli hálóőr. A nosztalgia pillanatai azonban nem homályosíthatták el a Haladás játékosok és szurkolók szemét, csak a győzelem megszerzése lehetett a cél pályán belül.

A szombathelyiek az ötödik, míg a Dorog a tizenegyedik helyről futott neki a találkozónak. A kezdeti tapogatózó játék után aztán felbátorodtak a labdarúgók. A vendégek a biztos védekezést választották elsődleges taktikájuknak, egyedül Szabó volt a leshatáron kiugrásra készen. A szombathelyiek pedig próbálták nyomás alá helyezni a dorogi kaput.

Az első kísérlet Csilus nevéhez fűződik, a középpályás lövését Mursits védte magabiztosan. Agilisan játszott ezután a Hali, több kisebb-nagyobb helyzetet is jegyeztek, de hol Bosnjak vétett célt, hol rosszul értek bele a szombathelyi támadók a labdába, mindezt az utolsó pillanatban. A slusszpoén viszont a 34. percben érkezett.

A védekező vendégek ekkor egy jobboldali szabadrúgást követően altatták el a hazai védelmet. Szedlár beadására Dlusztus érkezett, lehagyva örzőjét lőtt 7 méterről Rózsa kapujába. Próbálkozott a vasi együttes nem sikerült egyenlíteni az első félidőben.

A térfél csere után úgy tűnt hogy felpörgette a játékot a házigazda és több helyzetet dolgozott. Igazán közel azonban nem járt a gól megszerzéséhez ezért a második félidőben csak meddő mezőnyfölényben játszott a szombathelyi csapat. Cserékkel próbálta felrázni együttesét Németh Szabolcs, de hiába.

Hiába birtokolta többet a labdát mezőnyben és alakított ki több veszélyes helyzetet a 90 perc során a szombathelyi alakulat, ezen az estén egyetlen találat döntötte el a három bajnoki pont sorsát.

Szombathelyi Haladás – Dorogi FC 0-1 (0-1)

Haladás: Rózsa D. – Lucas Simut, Guzmics R., Németh M., Bosnjak P. – Stieber A., Csilus T., Holdampf G., Tóth M. – Tóth-Gábor K., Horváth R.
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Dlusztus

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!