Közel harminc fő jelent meg a két éve átadott Szombathelyi Vívóakadémia otthonaként szolgáló létesítménybe a héten, ahol a szabadidő és sport jeles képviselői tartottak eszmecserét. A fő csapást a kreatív, 21. századi fejlődési lehetőségeket biztosító eszközök eredményes használata jelentette. Sokkal nehezebb dolga van bármely szakosztálynak, egyesületnek, mint elsőre hinné az átlagember.

A koronavírus-járvány csak az utolsó pofon volt a szabadidő-, és élsport űzői számára. Az egészségmegóvás és megelőzés ugyanakkor valamennyi egyesület számára fontos. Mivel a 21. században már a virtuális világgal, konzolokkal új horizontokat nyitott a fiatalság számára, így sokkal nehezebb dolga van a szakedzőknek, szakosztályvezetőknek.

Dr. László Győző alpolgármester beszédében utalt rá, hogy Szombathely a sport városa, amihez hosszú évtizedek eredményessége kellett. Ennek megőrzése, fejlesztése ugyanakkor sokkal nagyobb terhet ró mindenkire, hiszen a gazdasági stabilitás, az utánpótlás bővítése, trénerek képzése csak a jéghegy csúcsa, ami folyamatos kontrollt igényel a vezetőktől.

Ebben nyújthat segítő kezet a Creastart 4.0 – a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) projekt az okos eszközök bevonása, kreativitása bővítheti a repertoárt. Az eszmecsere nagyon jó hangulatban telt és a megjelentek közül többen érdekes felvetésekkel, ötletekkel állt elő, amely tökéletesn példázza, hogy egymásért vannak a szombathelyi sportklubok.

A témajavaslatok között elhangzott a szálláslehetőségek bővítése, emelése, amellyel nagyobb, több napos tornák lebonyolítására lehet alkalmas a város – sportágtól függetlenül. A kreativitás és “okos” megoldásként pedig egy weboldal üzemeltetése is felmerült, ahol valamennyi egyesület megmutathatja magát, elérért biztosítva. Ez akár két mérkőzés, rendezvény ütközését is feloldaná a szervezés során.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!