Hétfőn a fiú egyetemisták is pályára léptek a hölgyekhez hasonlóan. A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület ezúttal idegenbe lépett pályára. A 11. fordulóban a soproni SMAFC otthonában bizonyíthattak Kéri Péter tanítványai, akik mindenképpen szerettek volna győzni, hogy minél előnyösebb pozícióból várhassák a közelgő rájátszás kezdetét.

Ennek megfelelően nagyon fegyelmezett játékkal rukkoltak ki, a feldobás után esélyt sem hagytak a hazaiaknak. Már az első percekben kiváló védekezést nyújtottak a szombathelyiek, emellé pedig eredményes támadások párosultak. Nem véletlen, hogy az első negyed végén már bő tíz ponttal állt jobban a SzoESE. Ezután viszont akadozni kezdett a vasiak játéka.

A pontatlan dobások mellett már saját palánkja alatt sem volt kellően agresszív, sok könnyű kosarat engedélyezett ekkor ellenfelének a vasi alakulat. A szünetben Kéri Péter rendet tett a fejekben, mert a haramdik negyedben ismét a szebbik arcát mutatta a SzoESE. Schveighoffer és Habel párosa képtelen volt hibázni, szorgalmasan gyűjtötték a pontokat.

Az utolsó felvonásra már csak az maradt a nyitott kérdés, hogy milyen különbséggel nyeri a derbit a vasi alakulat. Bár a dobások pontosságán még van mit csiszolnia a szombathelyieknek, mindenképpen dicséret illeti a csapatot a jó védekezésért és azért is, mert valamennyi pályára lépett játékos szerzett pontot a SMAFC elleni összecsapáson.

SMAFC – SzoESE 58-87 (13-25, 18-14, 12-21, 15-27)

SzoESE: Kiss M. 5, Soós B. 13/9, Vicze K. 7/3, Habel A. 15, Schveighoffer P. 16/6.
Csere: Érsek M. 11/9, Monek M. 7/3, Novák M. 6, Gundinger S. 5/3, Frisnyák D. 2.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!