Rendkívül nagy népszerűségnek örvend évek óta a Szombathelyen megrendezendő Tóth Géza súlyemelő verseny. Idén már 11. alkalommal gyűlnek majd össze az erőemelők, akik az ország minden szegletéből érkeznek. Korábban nemzetközivé vált a rendezvény, amit jelenleg a koronavírus-járvány miatt nehéz lett volna megvalósítani. Ettől függetlenül is jelentős sportesemény.

Már csak azért is, mert ez Magyarország egyetlen súlyemelő versenye, amely pénzdíjas. Köszöntőjében ezt kihangsúlyozta Dr. László Győző alpolgármester, aki személyes történetén keresztül állított emléket az ismert vasi sportoló előtt. Hencz Kornél, a Vas Megyei Súlyemelő Szövetség képviseletében üdvözölte a sajtó megjelent képviselőit és kijelentette, hogy nemcsak megyei, hanem országos szinten is támogatást élvez ez a rendezvény.

Bokor Zsolt, a Haladás VSE elnöke büszke arra, hogy a szakosztály tehetséges versenyzői hazai környezetben mutathatják meg tudásukat. A klub pedig nagyon elégedett, hogy ilyen rangos sporteseménynek adhat otthont. Márkus Erzsébet szakosztályvezető kitért arra, hogy hatalmas volt az érdeklődés, emiatt sokan nem tudnak részt venni a versenyen.

Mivel a terveknek megfelelően egy napos a program, így csak hatvan fő nevezését tudták a szervezők elfogadni. Hogy milyen mértékben volt túljelentkezés, azt a 84 leadott jelentkezés jól tükrözi. Az egykori olimpiai ezüstérmes súlyemelő, mára edzőként a jövő ígéreteinek pályáját egyengeti és reményei szerint ezen a hétvégén lesz oka örülni a kilátogató nézőknek.

Gyürüs Babara, Boros Viktória mellett Hegedűs Milántól is jó eredményt vár az edző. Pódiumra lép majd a Haladás színeiben Darabos Jázmin, Darabos Sára, Molnár Kinga, Pávolics István, Pólya Márton és Papp Géza is. Végül a rendezvény főszervezőjének a Pannonsport Kft. ügyvezetője osztott meg néhány gondolatot a sajtó megjelent képviselőinek.

Az előírások szerint maszk nélkül látogatható az esemény és minden érdeklődő ingyenesen tekintheti meg az emlékversenyt. A koszorúzás a súlyemelő nevét viselő téren álló szobornál 11:30-kor kezdődik, majd délben a sportkomplexumban ünnepélyes megnyitóval folytatódik. Fontos információ még, hogy a rendezvény összdíjazása 820 ezer forint.

Előzetes időrend:
1. verseny: női – serdülő, ifi, junior / Mérés: 08:00-09:00 / verseny: 10:00
2. verseny: férfi – serdülő, ifi / Mérés: 10:30-11:30 / verseny: 12:30
3. verseny: női – felnőtt / Mérés: 13:00-14:00 / verseny: 15:00
4. verseny: férfi – junior, felnőtt / Mérés: 15:00-16:00 / verseny: 17:00

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!