Az alapszakasz végén, az utolsó fordulót rendezték a héten a férfi másodosztályú futsal bajnokságban. A nyugati csoportban két Vas megyei érdekeltésgű együttes is pályára lépett, ráadásul mindkét gárda saját közönsége előtt bizonyíthatott. Tétje is volt a derbiknek, hiszen a Haladás fakó és a Sárvár is a hatodik – még felső-házi helyet érő – pozícióért küzdött.

Lépéselőnyben a szombathelyiek voltak és nem is tették meg azt a szívességet, hogy átengedjék ezt a lehetőséget megyei riválisuknak. A vasi megyeszékhelyen lényegében csak öt percig voltak egy súlycsoportban a csapatok. Knizs Olivér találata megadta az alaphangot, majd könyörtelenül kihasználta a házigazda valamennyi lehetőségét, így a szünetben négy gólos előnye volt.

Nem vesztett lendületéből a folytatásban sem, így játszi könnyedséggel gyűjtötte be a három bajnoki pontot a Hali-fakó. Ki kell emelni Papp Zsombor teljesítményét, aki a második félidőben 10 perc leforgása alatt négyszer vette be a vendégek kapuját. A Sárvár Futsal újoncként végig versenyben volt a felső-házi rájátszásért zajló versenyfutásban.

Erre aligha gondoltak a szurkolók, amikor megváltották éves bérletüket a szezon elején. Már pedig ez történt, hiszen csak rosszabb gólkülönbségével lett hetedik az alapszakasz végén a Rába-parti együttes, amelyre a 22. fordulóban szomszédvári rangadó várt. A Nagykanizsa több, dobogóra pályázó együttest csípett meg és Sárvárra is hasonló céllal érkezett.

Azonban a házigazda végig tudatos játékkal kontrollálta az összecsapást. A gólra egészen a játékrész közepéig várnia kellett a nézőknek, de megérte. Hegyesi találatát követően a nagyszünetig még kétszer köszöntek be a kanizsai kapuba. A második félidőben aztán Halmos Máté vette hátára csapatát és ezúttal nemcsak előkészítőként, hanem befejezőként is jeleskedett.

A mesterhármast jegyző karmester vezérletével egy “laza ötöst” gurítottak a szezon utolsó alapszakasz mérkőzésén. A nagykanizsai együttes – amely tartalékosan érkezett – négy játékosuk sérült meg, így a sípmestereknek idejekorán kellett lefújni a találkozót.  A Haladás így a hatodik, míg a Sárvár a hetedik helyet csípte meg a 22. forduló végén. Utóbbi csapat az alsó-, a szombathelyiek pedig a felső-házban folytatják a szezont.

Haladás VSE II. – KISÉP Futsal Szigetszentmiklós 9-1 (4-0)

Haladás: Homlok L. – Knizs O., Sipos G., Papp Zs., Vidák B.
Csere: Soronics G. – Kárász N., Kiss P., Horváth F., Dobos D., Horváth Z., Volner B., Fehér D., Puhr B.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Knizs O. (1′), Vidák B. (5′, 33′), Sipos G. (14′), Kárász N. (17′), Papp Zs. (30′, 32′, 39′, 40′) illetve Csapó A. (39′)

*

Sárvár Futsal – Nagykanizsa Futsal 5-0 (3-0)

Sárvár: Soós B. – Csicsvári M., Hegyesi Zs., Halmos M., Kuti A.
Csere: Nagy Cs. – Faiszt P., Varga K., Lőrincz D., Balogh Á., Fábián K., Kovács A., Tóth L., Szakasics B.

Gólszerző: Hegyesi Zs. (9′), Tóth L. (12′), Halmos M. (18′, 23′, 26′)

Kiállítva: Takács D. (26′), Szakmeiszter Á. (27′) – mindkettő Nagykanizsa

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!