Hétfő este ismét kosárlabda mérkőzésnek adott otthont a Savaria Egyetemi Központ sportcsarnoka. A vasi együttesre komoly erőpróba várt, hiszen az a TFSE tette tiszteletét Szombathelyen, amely idegenben 89-84-re győzte le a SzoESE gárdáját. Nem véletlen, hogy keményen készültek a hazai kosarasok, hiszen ez a derbi sokkal többet jelent a többinél.

Kéri Péter, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület vezetőedzője elmondta, hogy ebben a szezonban az egyetemi bajnokság élvez előnyt és mindenképpen szeretnének ott lenni a legjobb négy között. Ehhez viszont minél jobb alapszakaszban elért eredményre volna szükség. Mivel a fővárosban kikapott a SzoESE, így a győzelem mértéke is adott volt a visszavágón.

Kiváló védekezéssel alapozta meg a sikert a vasi alakulat, amely a TFSE támadásait verte vissza. Az első tíz percben csak három pontot engedélyezett ellenfelének a Kéri-legénység. A folytatásban már kiegyensúlyozottabbá vált a játék, ugyanakkor a SzoESE jól kontrollálta a megszerzett előnyét, így a félidőben 46-30 állt az eredményjelzőn – teljesen megérdemelten.

A második félidőben már inkább a vendégek akarata érvényesült és Papp, valamint Kiss kosaraira nagy szüksége volt a házigazdának, hogy ne kerüljön idő előtt lőtávolon belülre a Pest megyei alakulat. Bár a TFSE nagy rohamozásba kezdett, renkdívül pontatlanul tüzeltek a mezőnyből és csak az utolsó percekben tudott kozmetikázni az eredményen.

Végül öt ponttal nyerte az alapszakasz visszavágóját a SzoESE, amely idegenben több kosarat szerzett ellenfelénél. Ezzel és jobb kosárarányának köszönhetően viszont átvette a vezetést a nyugati csoport élén. Még két találkozó van hátra a rájátszás előtt, Kéri Péter együttese előbb idegenben a SOTE, majd otthon az ELTE-BEAC gárdájával találkozik.

SzoESE – TFSE 77-72 (18-3, 24-27, 16-16, 19-26)

SzoESE: Kiss M. 15/6, Horváth Cs. 8, Vicze K. 12/3, Papp B. 20/9, Schveighoffer P. 7.
Csere: Érsek M. 11/3, Soós B. 4/3, Novák M. -.
Vezetőedző: Kéri Péter

A TFSE legeredményesebb játékosa: Polgárdy Á. 26/9.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!