Péntek délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia az egyesület székhelyén. Mint ismert az élvonalban szereplő csapat nagy küzdelembe igyekszik elsőosztályú tagságát meghosszabbítani. Ehhez az alapokat már most szeretné a klub vezetősége biztosítani. A sajtó megjelent munkatársait az SZKKA ügyvezető-elnöke, Pődör Zoltán valamint Hende Csaba tiszteletbeli elnök köszöntötte.

A rendezvény első felében két játékos szerződés-hosszabbítását jelentette be az egyesület első embere. Két válogatott játékossal sikerült megállapodnia az SZKKA vezetőinek. Győri Viktória egy évvel, míg Balog Judit két évvel hosszabbítja meg kontraktusát. Az aláírásokat követően Dr. Hende Csaba tiszteletbeli elnök egy csokrot és emlékplakettet adott át Győri Viktóriának.

Mint ismert a tehetséges kézilabdázó a legutóbbi héten bemutatkozott a szlovák felnőtt válogatottban. A sajtótájékoztató végén két fiatal játékost mutatott be Pődör Zoltán. Milana Shukal és Alisa Petriv érkezése rendkívül gyorsan történt. Szombathely testvérvárosából, Ungvárról tette át székhelyét a két szélen bevethető kézilabdázó.

Az ukrán klub megkeresésére azonnal igent mondott az SZKKA, akik befogadták a játékosokat és edzési, szállási lehetőségeket is biztosít számukra. A szombathelyi klub humanitárius segítséget nyújtott, amely tökéletesen illik az egyesület filozófiájába. Érdekesség, hogy mindkét lány az Ungvári Kárpáti (HC Karpaty Uzhgorod) csapatában játszott, ahol korábban Balog Judit is.

Milana Shukal (20 éves balkezes szélső, volt junior-válogatott)
Alisa Petriv (19 éves jobbkezes szélső)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!