A legutóbbi hétvégén megkezdődött a férfiak számára is a rájátszás. Az NB II. nyugati csoportjában szereplő Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület a Széchenyi Győr gárdáját látták vendégül. A vasi megyeszékhelyen megrendezett találkozón mindkét alakulat szerette volna megnyerni a derbit, ezzel lépéselőnybe kerülni a riválisokkal szemben.

Ez a terv – kisebb hullámvölgyekkel tarkított összecsapáson a hazaiaknak sikerült. Nem indult igazán jól a mérkőzés, hiszen a SzoESE pontatlan játékkal rukkolt ki, amit a vendégek nagyon jó százalékkal használtak ki. Könnyű pontokat engedélyezett a győrieknek a vasi alakulat, amely 20 percnyi játék után már szetthátrányban volt. Ezután viszont megrázta magát a SzoESE.

A kezdőcsapat nyitásfogadásban és a hálónál mutatott be látványos fejlődést. Nagyon pontos ütésekkel mattolták a vendégek védelmét. Hiába kért időt a győriek mestere, a szombathelyiek huszáros hajrával egyenlítettek. A pontosságból pedig már később sem veszítettek, főleg a harmadik játszmában csúcsosodott ki a különbség a csapatok között.

Alig negyedóra alatt már a SzoESE volt lépéselőnyben és már csak egy szettre voltak a győzelemtől. Talán a tét nagysága vagy a győriek elszántsága miatt nehezebb periódus következett. A véghajrában már nem engedett ki a szombathelyi együttes, amely szűz 90 perc alatt 3-1-re behúzta a győzelmet és ezzel a csoport harmadik helyéről várhatja a folytatást. A következő játéknapon a PTE-PEAC látogat majd az egyetemi sportcsarnokba.

SzoESE – Széchenyi Győr 3-1 (-25, 21, 16, 21)

SzoESE: Újvári T., Gőczi R., Barbalics M., Bodovics Á., Simon D., Szabó G.
Libero: Kudron M.
Csere: Konetsny B.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!