Már korábban megírtuk, hogy rendkívül nagy népszerűségnek örvend évek óta a szombathelyi rendezésű Tóth Géza súlyemelő verseny. Idén már 11. alkalommal gyűltek össze az emelők, akik az ország minden szegletéből érkeztek.

A súlyemelők előtt azonban az emlékezésé és a protokollé volt a főszerep. Szombathely és a Haladás VSE legendás emelőjének, Tóth Géza szobrának – a súlyemelő nevét viselő téren történő – megkoszorúzása utáni megnyitón dr. László Győző szombathelyi alpolgármester mellett, dr. Dobos Imre, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke, Hencz Kornél, a Vas megyei Súlyemelő Szövetség elnöke és Kalmár Attila, a PannonSport Kt. ügyvezetője is köszöntötte a megjelenteket. Tóth Géza két lányát külön is virágcsokorral üdvözölték a sportági vezetők.

Ezt követően Dankó Ilonát közöntötték abból az alkalomból, hogy a korábbi világ-, és Európa-bajnok súlyemelő pályafutása előtt tisztelegve, Ica is felkerült a Haladás VSE súlyemelő szakosztályának dicsőségfalára. Az arcképet az olimpiai ezüstérmes szakosztályvezető, Márkus Erzsébet helyezte fel.

A rendező és a hagyományokat ápoló Haladás VSE színeiben ezúttal is erős csapat vette fel a versenyt az ország szinte minden súlyemelő szakosztályától benevezett emelőkkel. A zöld-fehérek hírnevét igyekezett öregbíteni Gyürüs Babara, Boros Viktória, Hegedűs Milán, Darabos Jázmin, Darabos Sára, Molnár Kinga, Pávolics István, Pólya Márton és Papp Géza is.

A Savaria Kupa a serdülő-, és ifjúsági korú lányok versenyeivel startolt el. A fiatal és tehetséges hölgyek eredményhirdetésén is jelen voltunk.

A 820 ezer forint összdíjazású versenyen az alábbi eredmények születtek…

A Haladás VSE súlyemelőinek teljesítményét Márkus Erzsébet szakosztályvezető értékelte.

 

– Összességében nagyon elégedett vagyok az emlékversennyel. A hosszas előkészületet és az alapozást követően valamennyi súlyemelőnk szép eredménnyel zárt. Akadtak természetesen kisebb hibák is, de ezeket az elkövetkezendő hetekben ki tudjuk majd javítani. Örömteli volt számomra, hogy a felnőttkorú versenyzők mellett az utánpótlás korosztály is kitett magáért, ami bizakodásra adhat okot az elkövetkezendő időszakra – osztotta meg gondolatait Márkus Erzsébet.

EREDMÉNYEK

Savaria Kupa – XI. Tóth Géza Emlékverseny
2022.03.12

A Haladás VSE Súlyemelő szakosztály:

Serdülő női korcsoport:
1.hely 71 kg, Darabos Jázmin (52-65) 117

Ifjúsági női korcsoport:
1.hely 55 kg, Darabos Sára (56-73) 129 egyben a legeredményesebb szombathelyi utánpótlás női versenyző

1.hely 71 kg, Molnár Kinga (48-73) 121

2.hely +81 kg, Takács Szelina (52-72) 124

Felnőtt női korcsoport:
1.hely 87 kg, Boros Viktória (92-114) 206 egyben a legeredményesebb szombathelyi felnőtt női versenyző

1.hely +87 kg, Gyürüs Barbara (84-101) 185

Ifjúsági férfi korcsoport:
1.hely 89 kg, Pávolics István (84-105) 189

Junior férfi korcsoport:
2.hely 102 kg, Papp Géza (112-133) 245 egyben a legeredményesebb szombathelyi utánpótlás férfi versenyző

Felnőtt férfi korcsoport:
3.hely 81 kg, Szijártó Szabolcs (90-116) 206 egyben a legeredményesebb szombathelyi felnőtt férfi versenyző

4.hely 81 kg, Pusztai Szabolcs (82-123) 205

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!