Ahogy korábban beszámoltunk róla, nagy versenyfutásban volt a két Vas megyei futsalcsapat az NB II. nyugati csoportjában. Az utolsó körig nyitott kérdés volt, hogy vajon a felső-, vagy az alsó-házban kezdi meg szereplését a Haladás VSE II., valamint az újonc Sárvár csapata. Bár mindkét gárda megnyerte az alapszakasz zárófordulóbeli mérkőzését, ez a szombathelyieknek kedvezett.

A Haladás fakó együttese így – egy kisebb hullámvölgyet követően – a hatodik, míg a Rába-parti zöld-fehérek a hetedik helyről várhatták a folytatást. A szombathelyiek a dobogóért lesznek nagy harcban, igaz nagy lemaradást kell ledolgozniuk, hiszen az élvonalhoz hasonlóan itt is pontokat kaptak a helyezésük alapján az együttesek. Ennek megfelelően a Hali-fakó egy ponttal az utolsó helyről várja a rájátszást.

Kezdésként rögtön a közvetlen rivális otthonába látogatnak. Az ötödik helyen két egységgel álló REAC Sportiskola ellen kellene begyűjteni a három pontot Sziffer András alakulatának. Az összecsapásnak a csömöri sportcsarnok ad otthont, amelyet március 28-án rendeznek. A tervek szerint a tíz fordulós rájátszás legkésőbb június elején fejeződik be.

A Sárvár Futsal újoncként felkerülve a másodosztályba az utolsó pillanatig esélyes volt a felső-házra, ezért minden elismerést megérdemelnek. Aligha gondolta volna bárki, hogy az alig másfél éves múlttal rendelkező szakosztály ennyire eredményes lesz. Az alsó-házban ugyanakkor a kiesés ellen kellene bizonyítania valamennyi alakulatnak. Ebben a versenyfutásban lesz lépéselőnyben a vasi együttes.

A Rába-parti gárda hét ponttal áll az első – összetettben a hetedik helyen. Kezdésként a Dunaújvárossal mérik össze a tudásukat, amelyet hazai pályán március 28-án este nyolc órakor rendeznek. A tizedik játéknapra június 6-án kerül sor, ekkor zárul az alsó-házi rájátszás. Reményeink szerint minél több sárvári győzelmet tapsolhatnak meg a szurkolók otthon és idegenben.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!