Kiváló játékkal rukkolt ki a férfi NB I-es kosárlabda-bajnokság legutóbbi fordulójában az Egis Körmend. A Szolnok ellen elveszített rangadó után ismét nehéz pillanatok vártak Ferencz Csabáékra, akik a tabellán is közvetlen rivális Sopront, hazai környezetben fektették két vállra. Ennek eredményeként sikerült győzelem-vereség arányban befogni a hűség városiakat.

Ugyanakkor ez a siker csak akkor ér sokat, amennyiben folytatódik a győzelmi széria. Ennek állomásaként először Kecskeméten bizonyíthat a körmendi alakulat. Az alföldi gárda ráadásul nem szerepel rosszul, legutóbbi fordulóban is alaposan megszorongatta a címvédőt. A Falco elleni összecsapás félidejében vezettek is, igaz a véghajrára nem maradt nyitott kérdés.

Az Egis Körmend számára ugyanakkor kellemes emlékeket ébreszthet a december közepén lejátszott első felvonás. Akkor hazai környezetben esélyt sem hagytak a Kecskemét játékosainak és 105-78-ra behúzták a meccset a vasi piros-feketék. Azon az összecsapáson Henry 20, Gordon és White 16-16 ponttal járultak a sikerhez. Alighanem a szurkolók hasonló forgatókönyvvel pénteken is elégedettek lennének…

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Egis Körmend
20022. március 18. – 18:00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!