A hétvégén ismét pályára lépnek az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság főszereplői. A forduló nyitómérkőzésén a tartalékos összeállítású Egis Körmend látogatott Kecskemétre a győzelem megszerzésének reményében. A Sopron felett aratott sikert követően ezúttal az alföldi városban kellett bizonyítaniuk Doktor Péteréknek, ugyanakkor nehéz pillanatokat vártak rájuk.

A hosszú út vagy a pénteki játéknap úgy tűnt a vendégeket zavarta meg leginkább. Bár White révén a Körmend szerezte meg a vezetést, Karahodzic vezetésével a negyed közepén átvette a kezdeményezést a Kecskemét. Ráadásul szigorított védekezésén is a házigazda, így a különbség is fokozatosan nőtt a csapatok között. Hiába kért időt a vendégek mestere, meglépett a KTE.

A vasi együttesnek láthatóan nem talált fogást ellenfelén, így már a 20 pontos vezetésért is támadhattak a hazaiak. Ezután viszont elkapta a fonalat a tartalékos Körmend és a szünet után megkezdte a felzárkózást is. Arra azonban ügyeltek a hazai kosarasok, hogy riválisuk ne kerüljön lőtávolon belül. Továbbra is nagy csata zajlott a pályán, ami a dobásokra szintén rányomta a bélyegét.

A végére aztán teljesen elfáradtak a fiatalokkal felálló vendégek, így a hazaiak könnyedén biztosították be a győzelmüket. A sima kecskeméti siker dacára minden dicséretet megérdemelnek a körmendi játékosok is, akik több kulcs játékosokat kényszerültek nélkülözni az idegenbeli fellépés során.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Egis Körmend 93-67 (27-12, 23-22, 24-19, 19-14)

Körmend: White 19/3, Stokes 8, Takács K. 4, Martinez 11/3, Habel 8.
Csere: Dunai 5/3, Doktor P. 1, Kenéz Cs. 6, Heizl B. -, Kiss M. 5/3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!