Alaposan bekezdtek a kick-box egyesületek versenyzői, akik egy rendkívül hosszú szünet és kemény alapozást követően állhattak ismét riválisukkal szemben. A legutóbbi hétvégén Békéscsabán rendezték meg az Országos Kick-box Diákolimpia Döntőjét, ahol a szombathelyi színeket az Agrobio Classic Kick-box és Box Club utánpótlás korú versenyzői is képviselték.

Az egyesület három sportolója Barbalics Alexa, Polgár Dávid és Prácser Botond is szép eredményekkel fejezte be a küzdelmet. Élete első komolyabb megmérettetésén Barbalics Alexa a legjobb nyolcig menetelt, míg az erősebbik nem képviselői között a vasi különítmény három érmet is szereztek. Az egyesület vezetőedzője, Mayer Gábor elégedetten összegzett az erőpróbát követően.

– Összességében elégedett vagyok. Polgár Dávid minden mérkőzését technikai KO-val nyerte meg. Maximálisan betartotta a technikai utasításokat, nagy kedvvel küzdött. Megérdemelten nyert! Jó úton van – bár még korai erről beszélni – az őszi dublini korosztályos világbajnokságra vezető úton. Még bele kell erősödnie a súlycsoportba. Prácser Botond pointfightingban is indult, ahol a döntőben egy Király team- es fiúval mérkőzött. Mivel ebben a szakágban nincs rutinja kikapott. Azt mindenképpen pozitívan ítélem meg, hogy bevállalta ezt a számára még ismeretlen szabályrendszert. Kick-lightban sajnos lesérült, ezért a light-contactban való indulást már nem kockáztattuk meg. Még nem alakult ki az, hogy melyik szakág feküdne neki a legjobban. Barbarics Alexa élete első versenyén tisztességesen helytállt. Szoknia kell a versenyek hangulatát, tapasztalatot kell szereznie és akkor az eddigi sok munka- amit nevelő edzőjével Wappel Tiborral végzett- meghozza majd a gyümölcsét. Csapatkísérőként a klub edzője Kelemen Klementina is eljött a versenyre. Sokat segített a mérkőzések alatt és a bemelegítésekkor – zárta gondolatait Mayer Gábor.

Eredmények:

Polgár Dávid
84kg light-contact junior arany
84kg kick-light junior arany

Prácser Botond
74kg pointfighting junior ezüst

Barbarics Alexa
60 kg light-contact/kick-light junior 8 között esett ki

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!