Emlékezetes, hosszabbításban eldőlt meccset játszott hétfő este a magyar bajnok és tényleg csak egy hajszálon múlott, hogy nem okoztak Strasbourgban meglepetést a sárga-feketék.

Ilyen előzmény után – továbbra is a sérült Benke Szilárd hiányában – következik a Falco számára az alapszakasz utolsó előtti meccse. A szombathelyiek 21 győzelemmel és 3 vereséggel utcahosszal vezetik a tabellát, míg a vendég DEAC 13 győzelemmel és 11 vereséggel az 5. helyet foglalják el.

Pikánssá teszi a ma esti összecsapast, hogy a 2 csapat decemberi találkozóján 91-88-ra a debreceniek győztek, így biztosan szeretne visszavágni a listavezető hazai gárda. A vendégek egyébként 82,75 pontot átlagolnak, aminek közel 80%-át a légiósok termelik. A legeredményesebb DEAC-kosaras az a Djordje Drenovac, aki eddig 17,4 pontot átlagolt.

A minden bizonnyal izgalmasnak igérkező összecsapás előtt a Falco közösségi oldalán jelent meg Milos Konakov vezetőedző esélylatolgatása.

– Ellenfelünk jó csapat és főleg a támadó oldalon veszélyes. Edzőváltásuk óta közel 90 pontot átlagolnak, ez figyelemre méltó. A saját, fegyelmezett játékunkra készültünk, bízom benne, hoy ez fog érvényesülni. Az alapszakasz utolsó hazai meccsén is elkél majd fantasztikus szurkolóink buzdítása – fogalmazott a Falco mestere.

Az Arena Savariában megrendezendő Falco – DEAC bajnokin 18 órakor dobják fel a labdát.  

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!