A Vasas felett aratott létfontosságú siker után vasárnap délután lépett ismét pályára a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia. A női NB I-es kiírás 18. fordulóban a többszörös magyar bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC látogatott az Aréna Savariában megrendezett összecsapáson. Az erőviszonyok a vendégek magabiztos győzelmét ígérte.

Horliszka találata nyitotta a derbit, majd Szekerczés toldotta meg kettőre az SZKKA előnyét. Ezután viszont a vendégek rutinos, nemzetközi szinten kimagasló támadósora vette át a kezdeményezést és fordítottak az ötödik perc végére. Háfra és Kristiansen góljaival aztán szép lassan növelni tudta előnyét a Győr, de könnyű találatot nem engedélyezett riválisának a vasi alakulat.

Hazai oldalon remekül szálltak be a mérkőzésbe a fiatalok is, akik most is jelezték, hogy hosszabb távon is számolhat a szakmai stáb játékukra. A félidőben 21-13-ra vezettek a vendégek, az erdményt Pődör Rebeka állította be egy hétméterest követően. A második játékrészben is örömkézilabdát játszott a Győr, akik egy pillanatra sem vették félvállról az összecsapást.

A szurkolókat – akárcsak az SZKKA játékosokat – megilleti a dicséret, hiszen az utolsó pillanatig buzdították kedvenceiket. A végeredményt az utolsó másodpercekben Katarina Stosic állította be. A Győr ezzel a sikerével továbbra is veretlenül listavezető, míg az SZKKA a 14. helyről várhatja a folytatást. Legközelebb Kisvárdán lépnek pályára Pődör Zoltán tanítványai.

Hungast Szombathelyi KKA-Győri Audi ETO KC 24-45 (13-21)

SZKKA gólszerzői: Pődör R. 5, Horváth P. 4, Zsákovics S. 3, Horváth A. 3, Stosic 2, Szekerczés L. 2, Győri V. 2, Bíró D. 1, Gabnai A. 1, Horliszka 1.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!