Rendkívül hullámzó teljesítménnyel rukkolt ki eddig a Szombathelyi Haladás a tavaszi pontvadászat során. A vasi együttes a Győr felett aratott megérdemelt győzelmet követően értékes pontokat hullajtott el és a mutatott játék sem tükrözte azt az elszántságot, amely az őszi idényben jellemezte a csapatot. Az eredménytelenséget szerette volna lezárni a Szentlőrinc ellen a Hali.

A Merkantil Bank Liga 22. fordulójában a papírforma a szombathelyiek sikerét ígérte, ugyanakkor intő jel volt, hogy tavasszal hazai környezetben nem haladt a szekér. A legutóbbi három Rohonci úton megvívott bajnokit elveszítette a zöld-fehér együttes, így joggal várták a szurkolók is, hogy ezúttal nekiesik ellenfelének. A kezdés után viszont visszafogott teljesítményt nyújtottak a játékosok.

A Szentlőrinc jól szállta meg térfelét és érezhetően kontrajátékra rendezkedett be. Ezzel szemben a Haladás változtatott, nemcsak a taktikán, de a kezdő tizenegyet illetően is. A várt hatás azonban elmaradt, hiszen helyzetet nem igazán dolgoztak ki a csapatok. A támadókig eljutott a labda, de a kapusoknak nem kellett megmutatni tudásuk javát.

A szünet után sem változott sokat a játék képe. A szombathelyiek birtokolták többet a labdát, de igazán nagy helyezetet nem tudtak kialakítani. Ezzel szemben a szentlőrinci csatárok már több ízben próbára tették Verpecz kapust. A hajrában kicsit nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a csapatok és úgy tűnt, hogy akár gólt is láthat a közel 900 helyszínen lévő néző.

Azonban a 90. percben a vendégek találtak be. A jobb oldalról, a tizenegyes pont magasságából végzett el egy szabadrúgást Nagy Barnabás, aki a kint álló hazai kapus felett is átívelte a játékszert. Az utolsó percekben még mindent egy lapra feltéve támadott a Haladás, de az egyenlítésre már nem futotta az erőből. Ezzel ötödik hazai mérkőzését is elveszítette a vasi alakulat.

Szombathelyi Haladás – Szentlőrinc 0-1 (0-0)

Haladás: Verpecz I. – Kállai K., Csató M., Devecseri Sz., Németh M. – Csilus T., Stieber A. (Szíjjártó Á.), Kiss B., Holdampf G. – Tóth M. (Monori N.), Lencse L. (Horváth R.)
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Nagy Barnabás (90′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!