AVUS – Neptun 16-8 (4-3, 4-0, 4-3, 4-2) 
Szombathely, OB I/B 18.forduló – AVUS Aréna 150 néző
Szombathelyi gólszerzők: Csaba M. és Sági B. 4-4, Hajmási A. 2, Németh L., Sántha L., Szabó B., Galambos B., Juhász S. és Doma M. 1-1.  
Jól kezdték a már hagyományosan délidőben rendezett meccset a hazaiak, a játékrész derekán Sági Benjámin találataival 2-0 állt az eredményjelzőn. Miután egy gyönyörű ejtéssl szépítettek a vendégek, a házi gólzsák Csaba Márton középtávoli bombával állította vissza a 2 gólos különbséget, 3-1. A hajrában közelebb jöttek a vendégek, de a Szabó Bence révén a szombathelyiek is betaláltak, 8 percnyi tiszta játékidő után 4-3 állt a táblán.
A 2. negyed jó és eredményes hazai játékot hozott. A játékrész elején 5 méteresből növelte a szombathelyi elönyt Sági, 5-3. Ezt követően Németh L. közeli gólja révén 6-3-ra vezetett az AVUS. A negyed közepén. Hajmási labdaszerzése, megúszása, majd a lövés közben ellene elkövetett szabálytalanságot követő büntetője után már 7-3 volt az állás. Az ezt követő gyors támadás, majd az újabb Hajmási-gólpassz után újfent Csaba Márton volt eredményes, 8-3.
A 3. játékrész gyors gólváltással indult, 9-4. Nagyon sok fiatalnak játéklehetőséget adott Zoufal Morbert, még a kapus Kovács B. is pihenhetett, közben a fiatalok közül Sántha L., és Doma M. is betalált. Csaba újabb találata után, már az utolsó percben Galambos Bence nagyon szemfüles gólt szerzett, de a vendégek szépítő találata is belefért még a dudaszó előtt, 12-6.
A 4. negyed elején Sági folytatta a gólgyártást, majd a több percnyi gólcsendet egy hazai időkérést követően, már a neccs hajrájában a vendégek törték meg, 13-7. Csaba mesteri gólja aratott nagy tetszést, majd az utoksó percben a fiatal Juhász Samu is eredményes lett, 15-7. Még 1-1 gól belefért, az utolsó találat a jó játékot bemutató Hajmási András nevéhez fűzödött 16-8.
A meccs jegyzőkönyve IDEkattintva tanulmányozható!
A győzelem után Zoufal Norbert mondta el nekünk, hogyan értékeli a látottakat.
– Hiányosan álltunk fel, a szükség nagy úr, így a mérkőzés abból a szempontből vált fontossá, hogy fiatal tehetségeink medencébe szállhattak, Doma Máté, Galambos Bence, Sántha Lázár személyében is újoncot avattunk ők pedig 1-1 góllal hálálták meg a bizalmat. Az eredménnyel és a látottakkal elégedett vagyok, bízom a hasonlóan eredményes folytatásban. A jövő héten az Ybl elleni rangadóra készülünk – fogalmazott az AVUS mestere.
A tabella állása: 1. KSI SE 54, 2. Kanizsa 48, 3. AVUS 43, 4. Ybl 36, …12. Neptun 8, 13. Neptun 8 pont. 
Az AVUS legközelebb március 26-án száll medencébe, a Kőér utcai uszudában a közvetlen üldöző, Ybl csapata lesz majd az ellenfél.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!