Az ország legtehetségesebb utánpótláskorú kick-box versenyzői bizonyíthattak Békéscsabán, ahol az Országos Diákolimpia Döntőjét bonyolították le. A versenyzőknek nehezebb dolga volt az idei kiírásban, hiszen a koronavírus-járvány miatt a versenynaptár is bizonytalan volt. Ennek ellenére egy kiváló erőpróbának adott otthont a viharsarki város.

Az idei diákolimpiára 28 egyesületből érkeztek ifjú harcosok. A 260 versenyző 430 nevezést adott le, ami borítékolta, hogy kiváló színvonalú és nagy csatát hozó eseményt jelent. A Controll SE tehetségei is az indulók között volt, Dancsó Zoltán és Koszogovits Mihály kilenc növendéke bizonyíthatott ezen a versenyen és alaposan ki is tettek magukért.

Az egyesület válogatott sportolója, Ersing András és Kustánczi Dárius Leopárd a vártnak megfelelően teljesített. Végig jól kontrollálták valamennyi mérkőzésüket, így valamennyi kategóriában aranyérmesek lettek és bajnoki címet szereztek. A tapasztaltabb versenyzők is éremesélyesként érkeztek Békéscsabára, ugyanakkor akadtak újoncok is.

Dancsó Zoltán elégedett volt tanítványai teljesítményével. Kiemelte, hogy a rutinosabb versenyzők a vártaknak megfelelően szerepeltek. Három sportoló pedig élete első országos versenyén bontogatta szárnyát. A Controll SE így a seregszemlét 4 arany-, 4 ezüst-, és 7 bronzéremmel fejezte be, ami kifejezetten szép eredménynek számít.

Eredmények:

Paksa Bendegúz -28kg
LC. 3.hely
KL. 3.hely

Kántor Krisztián -47kg
LC. 5-8.hely
KL. 3. hely

Takács Bence +47
LC. 3. hely
KL. 2.hely

Cadet2
Kovács Sára Kata -46kg
LC. 2.hely
KL. 3.hely

Nagy Martina -50kg
LC. 5-8.hely
KL. 5-8.hely

Kustánczi Dárius -47kg
LC. 1.hely
KL. 1.hely

Ersing András +69kg
LC. 1.hely
KL. 1.hely

Junior
Pataki Barnabás -57kg
LC. 2.hely
KL. 3.hely

Prikler Márk -74kg
LC. 2.hely
KL. 3.hely

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!