Az NB II. nyugati csoportjában érdekelt Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női röplabda-csapata vasárnap kora délután lépett pályára. Az alsó-házi rájátszásban a Széchenyi Győr látogatott a vasi megyeszékhelyre azzal a nem titkolt szándékkal, hogy elvigye a győzelemért járó bajnoki pontokat. Ebbe azonban Bodzer Attila tanítványainak is volt beleszólása.

Jól kezdte az összecsapást a SzoESE, úgy tűnt, hogy érvényre juttatja akaratát ellenfelével szemben. Azonban több apró hibát is vétettek a szombathelyi lányok, amit a győriek könyörtelenül kihasználtak. Hiába kért időt Bodzer Attila, nem sikerült megakadályozni, hogy a vendégek megszerezzék a vezetést. Ezután viszont a szebbik arcát mutatta a házigazda és feljavult a játékuk.

Főként Kiss Laura és Halmosi Noémi nyújtott kiemelkedőt, amivel a támadójáték eredményesebb lett. Háromnegyed órányi röplabda után 1-1 állt az eredményjelzőn. A folytatásban ismét kapkodóvá vált a SzoESE játéka és több könnyű labdát rontottak. Hol a feladás, hogy a nyitásfogadás terén vétettek a szombathelyiek. A vendégek pedig ezt köszöntén szépen és 2-1-re módosították a szettek arányát.

Ezután ismét rendet tett a fejekben Bodzer Attila, aki megtalálta azt a szerkezetet, amely kellő átütőerővel rendelkezik. Ekkor már a korábban tapasztalt hullámvölgyek is elkerülték a vasi alakulatot. Óriási véghajrával a negyedik és az ötödik szettet is megnyerte a SzoESE, amely alaposan megdolgozott, ugyanakkor rá is szolgált a győzelemre.

SzoESE – Széchenyi Győr 3-2 (-23, 22, -20, 22, 16)

SzoESE: Halmosi N., Lakatos R., Schnalzer D., Kiss L., Szalai Cs., Lajos R.
Libero: Tompek V.
Csere: Németh Zs., Kóbor Sz.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!