Az alapszakasz utolsó fordulójában a 9 győzelemmel és 16 vereséggel a 11. helyen álló nyírségiek fogadják a bajnoki versenyfutást utcahosszal vezető szombathelyieket. A sárga-feketék 22 győzelemmel és 3 vereséggel őrzik hónapok óta magabiztosan a listevezető helyet. Szombathelyen október 13-án pontgazdag meccsen 109-79-re győzött a Falco.

Érdekesség, hogy a dobott pontok teintetében a Falco mellett csak az Alba és a Szeged előzi meg a 84,2 pontot átlagoló Nyíregyháza gárdáját, amely hazai pályán csak egy alkalommal maradt 75 dobott pont alatt. A liga 2. és 3. legponterősebb játékosa, Nigel Johnson (22,4) és Clarence Bryce (20,3) is a nyírségieket erősíti, ők ketten egyébként a csapat összpontszámának nem kevesebb, mint 51%-át szerezték.

A bajnoki meccs előtt Milos Konakov a szombathelyi klub közösségi oldalán mondta el várakozásait.

– Az alapszakasz utolsó meccse ugyanolyan fontos számunkra, mint a többi, ezért erre is 100%-osan felkészültünk. Vendéglátónk a hazai bajnokság pozitív meglepetése. Támadó oldalon nagyon veszélyesek, fontos lesz Johnson és Bryce semlegesítése. Az utóbbi meccseken mutatott, saját játékunkat szeretnénk folytatni – fogalmazott Konakov mester.

A Nyíregyháza – Falco meccsen 18 órakor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!