Ahogy korábban beszámoltunk róla, rendkívül eseménydúsan és eredményesen zárult az idei téli időszak. A jeges sportok szerelmeseit kifejezetten örömteli hírként érte, hogy Mercs Abigél és Bejczi Botond révén két szombathelyi gyorskorcsolyázó is részt vett az egyetemi világbajnokságon. A magyar küldöttség kétharmadát Vas megyei sportolók alkották Lake Placidben.

Az eredményesség pedig talán minden várakozást is felülmúlt, hiszen Mercs Abigél bronzérmet szerzett a tömegrajtos futamon. Bejczi Botonddal alkotott párosa a MIX-váltóban is alaposan kitett magáért. Igazi nagy korcsolya-nemzetek küldötteit győzték le és intették le a szombathelyi duót az előkelő második helyen, ami igazán szép teljesítmény.

Bejczi Botond számára nem indult túl jól a versenyszezon, hiszen a koronavírus-járvány miatt alaposan felforgatott naptár várt rá. A téli olimpiára ezúttal nem jutott ki a tehetséges gyorskorcsolyázó, ugyanakkor a magyar küldöttséggel kapcsolatban volt és szurkolt valamennyi olimpikonnak is. Az elmúlt hetekben viszont volt oka örülni a vasi kötődésű sportolónak.

Az egyetemi világbajnokságon elért helyezése némiképp gyógyír a sebekre, valamint motiváció is számára, hiszen a távlati célja mindenképpen kijutni a következő ötkarikás játékokra. A debreceni felsőoktatási intézet hallgatója így egy rövidebb szünet után hosszabb alapozásba kezd, hogy őszre kiváló formában álljon ismét rajtvonal mögé…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!