Néhány napos szünet után folytatódott a dartsozók számára az erőltetett menet, hiszen az országos megmérettetések mellett a Szombathelyi Darts Club SE saját rendezésűnyílt versenysorozatán is bizonyítanak a sportolók. Ráadásul a Magyar Darts Liga égisze alatt életre hívott ligafordulókon is helyt kell állni az igazolt versenyzőknek, amennyiben az országos döntőn is ott akarnak lenni.

Gógánfa és Körmend mellett Szombathelyen, a Haladás Sportkomplexumban bonyolítják le a több fordulós sorozatot. Ezúttal ismét a vasi megyeszékhelyen ragadtak nyilat a dartsozók. 31 fő vett részt, amely a hétköznapi állomás miatt szép számnak mondható. Ezúttal is érkeztek versenyzők Körmendről, Jákról, de még Sopronból is.

A csoportkörök során több meglepetés is született, de a főtáblára a kiválóan szereplő 16 fő jutott. Itt Csóka András, Kovács Benjamin, Kovács Zsolt és Kámán Alex menetelt az elődöntőig. A rutint képviselő Csóka András itt viszont kénytelen volt fejet hajtani Kámán előtt, akárcsak Kovács Zsoltnak, aki a februári sorozatban legyőzte ellenfelét.

A döntőben így Kámán Alex és Kovács Benjamin csapott össze. Rendkívül színvonalas finálét kerekítettek a főszereplők, amelynek végén 4-2-ra előbbi diadalmaskodott. Érdekesség, hogy Kámán 74,09-es, míg riválisa 71,59-es átlagot ért el ezen a meccsen. A ligaküzdelemben legközelebb Körmenden találkoznak a résztvevők, amelyet április elsején rendeznek.

Magyar Darts Liga
Nyugat-dunántúli régió

1. Kámán Alex (SZDCSE) – 32 pont
2. Kovács Benjamin (SZDCSE) – 24 pont
3-3. Csóka András (SZDCSE) és Kovács Zsolt (Ják) – 16-16 pont

Összetett pontverseny
1. Kovács Benjamin (SZDCSE) – 80 pont
2. Kámán Csongor (SZDCSE) – 72 pont
3. Kovács Zsolt (Ják) – 60 pont
4-4. Csóka András és Kámán Lehel – 56-56 pont
6. Kámán Alex (SZDCSE) – 48 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!