Izgalmas párharcnak ígérkezett a Haladás-Aramis férfi futsal Magyar Kupa negyeddöntő első felvonása, amelyet Szombathelyen rendeztek csütörtök este. Junara Calvo alakulata nagy reményekkel várta az összecsapást. A Hali a MEAFC-Miskolc és a Sárvár felett aratott siker után fogadta a budaörsi alakualtot. Az Aramis útja némiképp nehezebb volt, hiszen az ELTE-BEAC-on és a TFSE-n verekedték át magukat.

Az összecsapás alaphangját Henrique Diniz adta meg, hiszen kétszer is villant, de gólt nem sikerült szerezni. Ami neki nem jött össze, az légióstársának, Luiggi Longónak viszont igen. A harmadik percben egy kósza kapuralövést eresztett meg, amit a vendégek kapusa “bevédett”. A potyagól után szinte azonnal egalizálhatott volna az Aramis, de Fekete kísérlete elkerülte a kaput.

Élvezetes, sok helyzetet hozott az első félidő, amelynek közepén beköszöntek a vendégek is. Büki kísérletét még védte Gyimesi a 12. perc végén, majd egy oldalberúgást követően Szalmás maradt le emberéről – Fekete pedig köszönte a lehetőséget és 2 mérettől egalizált. Ezután felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de a Haladás több helyzetet dolgozott ki.

A szünet után sem változott sokat a játék képe. Az Aramis rendkívül szervezettek, keményen védekezett, a Haladás pedig többet birtokolta a labdát, helyzetek kialakításában is jobban álltak. A gólszerzés viszont csak nem akart összejönni, ami megnyugtatóbb eredmény lett volna a visszavágó előtt. A kupaforduló után a Haladás hétfőn már ismét bajnoki mérkőzést játszik.

Haladás VSE – Aramis SE 1-1 (1-1)

Haladás: Gyimesi M. – Kovács M., Luiggi Longo, Gerencsér A., Vas Á.
Csere: Homlok L. – Szalmás Z., Knizs O., Hajmási M., Dróth Z., Sipos G., Vatamaniuc-Bartha D., Papp Zs., Henrique Diniz.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Luiggi Longo (3′) illetve Fekete M. (12′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!