A Szombathelyi Sportiskola korosztályos leány röplabda-csapatai kiváló idényt futnak. Ennek ékes példája, hogy az NB II. nyugati csoportjában érdekelt U19-es együttes az 1-3. helyért játszhatott a legutóbbi hétvégén. A kiírás alapján a Vasas, a Dunakanyar és a Szombathelyi Sportiskola két játéknapon döntik el a végső helyezések sorrendjét. Elsőként a vasi megyeszékhelyen találkoztak a csapatok.

A Horvát Oktatási Központ tornacsarnokában megrendezett játéknapon körmérkőzésekre került sor. A SzoSI-Vasas párharc nyitott a találkozók sorrendjét, amely rendkívül kiélezett csatát hozott. A fővárosi együttesben több olyan játékos is pályára lépett, amely már magasabb osztályokban, korosztályokban is bizonyíthattak az elmúlt hónapokban.

A nagyobb rutin sem hozta zavarba Széll Dániel tanítványait, akik egy fordulatokban gazdag első szettet zsebeltek be. A folytatásban viszont akadozott a vasi gépezet és a hosszabb kispaddal rendelkező fővárosiak fordítani tudtak. Előnyüket pedig jól őrizték, s bár mindent megtett a SzoSI a felzárkózásért, a találkozót végül a Vasas nyerte 3-1-re.

A siker jóllakottá tette a piros-kékeket, akik a folytatásban már fáradtabbak voltak. Ezt viszont a Dunakanyar együttese használta ki, amely mindent megmozgatott a győzelem érdekében. Nem is vallott szégyent a DKLSN, amely alig egy óra alatt 3-0-ra zsebelte be a derbit. A Dunakanyar ezt követően nagyobb lépéselőnyre tehetett volna szert üldözőivel szemben, de útját állta a Sportiskola csapata.

Egy rendkívül pörgős, végletekig kiélezett csata következett. A 3-1-es szombathelyi sikert hozó összecsapáson valamennyi szett során a vesztes fél átlépte a 20 pontot. Ez is hűen tükrözi mennyire nagy küzdelem zajlott a pályán. A körbeveréseknek köszönhetően viszont továbbra is nyitott a kérdés, hogy vajon ki végez az élen a helyosztót követően. Erre április 9-ig várni kell, akkor a Vasas otthonában folytatódik a meccsdömping.

Szombathelyi Sportiskola – Vasas SC 1-3 (-22, 16, 19, 22)
Vasas SC – Dunakanyar KLSN 0-3 (19, 16, 17)
Szombathelyi Sportiskola – Dunakanyar KLSN 3-1 (23, 24, -21, 21)

Szombathelyi Sportiskola kerete:
Szeleczky Flóra, Péter Elizabet, Nagy Dorina, Kőrösi Zorka Jázmin, Avas Viktória, Gráczer Virág, Rudolf Larissza, Tóth Bíborka, Nagy Bianka, Gergácz Olga, Hütter Rebeka, Simon Csenge.
Vezetőedző: Széll Dániel

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!