Tóth Alexandra, vagyis Szasza, a többszörös világ- és Európa-bajnok kötélugró 2008-ban 23 évesen tragikus körülmények között, agyhártyagyulladás miatt veszítette életét. Sokáig ő tartotta a 30 másodperc alatti gyorsasági futás világrekordját (94). Szorgalma, küzdeni akarása, kedves, barátságos személyisége által társai példaképévé vált.

Emlékét 13 éve őrzi a Kötélugró Klub Szombathely kiváló és egyre népesebb közössége. Éveken keresztül emlékversennyel tisztelegtek korábbi nagyszerű versenyzőjük sportpályafutása és élete előtt, de rendeztek Fő téri villámcsődületet is már. Csütörtökön a Szombathelyi Kötélugró Klub legkisebb tehetségei számára a Vízöntő utcai csarnokban szerveztek megmérettetést.

A verseny előtt Bánhegyi Attila klubelnök és Füle Magdolna vezetőedző elcsukló hangon emlékeztek az egykori kiválóságra, majd 30 másodperces gyorsasági, kereszt és fél perc dupla, valamint kötelező gyakorlatban mérték össze tudásukat a klub legkisebb kötélugrói.

A verseny utolsó gyakorlata és a pontszámok összesítése után Füle Magdolna, a klub vezetőedzője hirdette ki az összesített eredményeket.

Korosztályos eredmények:

2015-2016-ban születettek: 1. Horváth Léna, 2. Küllős Róza, 3. Biczó Hédi, Major Lotti.
2014-ben suzületettek: 1. Mészáros Réka, 2. Horváth Sára, 3. Csiszár Emma, Soós Blanka.
2013-ban születettek: 1. Nagy Maja, 2. Fábián Zoé, 3. Simon Hanna, 4. Major Lili, 5. Takács Maja, 6. Horváth Lili.
2012-es születésűek: 1. Németh Lili, 2. Beke Jázmin, 3. Palkovics Panka, 4. Dávid Fanni.
Kiemelt haladók: 1. Pásztorházi Panna, 2. Molnár Emma, 3. Németh Bori, 4. Küllős Zara, 5. Borsos Hanga.
2010-es születésűek vagy idősebbek: 1. Iváncsics Anna, 2. Sali Laura, 3. Pesti Vanda, 4. Zelenyánszky Luca.

Az elején még szomorú és csendes, majd a végére már egyre vidámabb és gyermekzsivalytól hangosabb esemény után Bánhegyi Attila klubelnök érdeklődésünkre elmondta, hogy a Vízöntő utcai csarnokban igazi otthonra leltek, nagyon jól érzik itt magukat a lányok és jelenleg mintegy 40 versenyzővel készülnek a 2022-es év nagy megmérettetéseire.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!