Újra pattogott a labda a hétvégén a másodosztályú labdarúgó bajnokságban. A Merkantil Bank Liga legutóbbi fordulójában a Szombathelyi Haladás idegenben bizonyíthatott, ezúttal a Budaörs ellen próbálta megszerezni a pontot, pontokat. A hazaiak a kiesést jelentő helyek elől próbál menekülni, míg a vasi zöld-fehérek minél előrébb lépni a lehetőségek szerint.

A megszokottakkal ellentéttel több támadó is a kispadon kapott helyet, Németh Szabolcs lehetőséget biztosított a Tóth-Gábor – Tóth duónak. Az első félidőben nehezen pörgették fel a tempót a csapatok, mindkét fél igyekezte akaratát ellenfelére erőltetni, de ez csak elvétve sikeredett. Az esélyesebb szombathelyiek többet birtokolták a labdát, jól járatták mezőnyben.

Helyzetek kialakításával viszont hadilábon álltak a vendégek, ugyanakkor a legnagyobb ziccert Tóth-Gábor Kristóf jegyezte. A második félidőre viszot jóval aktívabban futott ki a gyepre a Haladás. Először Bosnjak veszélyeztetett, majd egy éles beadást kellett tisztázni a budaörsi védőknek. Ezután kiegyenlítetté vált a játék és a hazaiak egyre inkább feladták a támadások építését.

Zsidai vezérletével viszont nagyon jól romboltak és zárt a budaörsi védelem. Németh Szabolcs cserékkel próbált új lendületet adni csapatának, de az áttörésre a 80. percig várni kellett. Doktorics szánta el magát egy váratlan lövésre, a kísérletbe beleért egy hazai védő, ami így beakadt a felső sarokba. Az utolsó percekre átadta a területet a vasi alakulat riválisának.

A budaörsi támadók viszont csak meddő mezőnyfölényig jutottak és az utolsó pillanatokban a Haladás dolgozott ki még egy helyzetet. Győzelmével egy hosszú hetekig tartó nyeretlenségi sorozatot zárt rövidre Németh Szabolcs alakulata, amely szerdán, hazai környezetben a Soroksár ellen folytathatja a pontok gyűjtögetését.

Budaörs – Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)

Haladás: Rózsa – Kállai K., Csató M., Németh M., Bosnjak P. – Kiss B., Holdampf G., Tóth Milán, Doktorics Á. – Tóth-Gábor K. (Lencse L.), Tóth Máté.
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Doktorics Á. (80′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!