A szombathelyi élvonalbeli futsal együttes az Aramis ellen vívott Magyar Kupa negyeddöntőt követően ismét az NB I-es felső-házi rájátszásban lépett pályára. A Haladás a pihenőt követően a 6. fordulóban a Veszprém csapatát fogadta a Rohonci úti sportkomplexumban. A vártnak megfelelően nagy csatát, sok gólt hozott és fordulatokban is gazdag volt az összecsapás.

Jól kezdte a találkozót a házigazda, tudatos labdatartással rukkoltak ki a szombathelyiek. A vendégek pedig a biztos védekezést nem feladva próbáltak kontratámadásokkal zavart okozni. Az első félidőben inkább a vasi alakulat akarata érvényesült: Hajmási révén pedig a korai vezetés is összejött a Halinak. Ráadásul nem kellett sokat várni a folytatásra sem.

A játékrész közepén kétszer is villant a zöld-fehér alakulat. Előbb Diniz szólózott és bombázott a léc alá, majd az öt-a-négyre váltó vendégek labda eladását torolta meg Vas Ádám. Dróth révén rontott egy kisbüntetőt a vasi együttes, a szünet előtt pedig szintén pontrúgásból szépített a Veszprém. Pál lába nem remegett meg, hiába érezte Gyimesi a sarkot.

A második félidőben aztán nagyot fordult a játék képe, hiszen Dróth Zoltán a kiállítás sorsára jutott, a Veszprém pedig vérszemet kapott. Ugyanakkor a játékvezetői ténykedéssel nem lehettek elégedettek a szurkolók és a szakvezetők – egyik oldalon sem. Egy öngólnak köszönhetően sikerült egyetlen gólra zárkóznia a vendégeknek és egy őrült hajrá vette kezdetét.

Tatai révén még ziccert rontottak a vendégek, de szomorította őket Gyimesi Máté is, aki parádés formában védett. Az utolsó pillanatig harcoltak a veszprémi játékosok, de hiába. Hősies védekezéssel nemcsak a győzelmet szerezték meg Juanra Calvo tanítványait, de már biztosan ott lesznek az idény végi bajnoki döntőben is, ahol a címvédésre készülnek a Hali játékosok.

Haladás VSE – Veszprém Futsal 3-2 (3-1)

Haladás: Gyimesi M. – Kovács M., Hajmási M., Dróth Z., Vas Á.
Csere: Alasztics M., Homlok L. – Szalmás Z., Luiggi Longo, Sipos G., Vatamaniuc-Bartha D., Papp Zs., Gerencsér A., Henrique Diniz
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Hajmási (3′), Henrique Diniz (10′), Vas Á. (üres kapu – 12′) illetve Pál (büntető – 17′), Szalmás (öngól – 26′)

Kiállítva: Dróth Zoltán (Haladás – 24′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!